Plantele medicinale ne ajută să scăpăm în mod natural de simptomele enervante, fără a mai fi nevoie să apelăm la medicamente. Profitaţi zilnic de puterea lor!

Ierburile sunt de ajutor în tratarea problemelor minore sau majore. Iată câteva exemple:

Reglează nivelul hormonal

Plantele ajută în combaterea unor probleme legate de dezechilibrele hormonale la femei, precum chisturile ovariene sau deficitul de estrogen. Pentru infuzie avem nevoie de: seminţe de chimen negru, flori de trifoi, rădăcină de urzică şi mătase de porumb. Plantele se adaugă în catităţi egale. Se adaugă miere şi alcool de 40 de grade. Se lasă la macerat 3 zile. Apoi se consumă câte o lingură de 2 ori pe zi. Tratamentul trebuie să dureze trei luni.

Ceai pentru liniştire

Ingrediente: 10 g coriandru, 10 g chimen, 15 g ceai de păducel, 15 g rădăcină de valeriană. Din acest amestec se face infuzie şi se consumă pe parcursul unei zile. Se poate îndulci cu miere sau xilitol.

Echinaceea împotriva inflamaţiilor

Echinaceea este utilă în tratarea răcelii şi gripei şi nu numai. Este excelentă şi pentru tratarea inflamaţiilor pielii. Din rădăcină de echinaceea se fac infuzii care ne ajută să scăpăm de infecţiile şi inflamaţiile de la nivelul tractului urinar. Echinaceea elimină bacteriile şi ne întăreşte sistemul imunitar. Cum se pregăteşte? Peste 1 lingură de rădăcină uscată se toarnă 200 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat 20 de minute.

Infuzia de boabe de ienupăr, pentru ficatul obosit

Această infuzie contribuie la buna funcţionare a stomacului şi ficatului. De asemenea, stimulează eliminarea substanţelor toxice sau nefolositoare.

1 linguriţă de boabe de ienupăr se fierbe în 250 ml de apă, se lasă la infuzat câteva minute şi se consumă de 3 ori pe zi.

Ceai pentru reducerea umflăturilor

Acest ceai se recomandă în caz de umflături la nivelul picioarelor. Se amestecă 2 linguri de funză de mesteacăn, 2 linguri de fructe de fenicul şi 4 linguri de frunze de urzică. se pisează într-un mojar, iar peste pulberea obţinută se toarnă 150 - 200 ml de apă clocotită. Se lasă 10 minute la infuzat. Se bea de 3 ori pe zi.