Prăjitură cu făină de migdale și căpșuni

Te invităm să încerci o delicioasă prăjitură cu căpșuni și cremă de mascarpone, mult mai sănătoasă decât variantele cu unt sau zahăr rafinat. Este ideală atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici și este alegerea perfectă pentru cei care vor să renunțe la zahărul din comerț. Desigur, căpșunile pot fi înlocuite cu alte fructe la alegere, în funcție de preferințele fiecăruia, iar blatul poate fi făcut cu o zi înainte pentru a economisi timp. Ingredientele din această rețetă sunt suficiente pentru o prăjitură cu aproximativ 4 porții mari sau 8 porții mai mici și este gata cam într-o oră și 10 minute.

Ingrediente blat:

2 căni de făină de migdale

1 linguriță de praf de copt

½ linguriță de bicarbonat de sodiu

½ linguriță de sare

¼ linguriță de scorțișoară

3 ouă mari, la temperatura camerei

2/3 cană de sirop de arțar (sau miere)

¼ cană de ulei de măsline extra virgin (și ceva în plus pentru unsul tăvii)

Sucul de la o portocală

Ingrediente cremă de mascarpone:

250g brânză mascarpone, la temperatura camerei

¾ cană smântână lichidă, la temperatura camerei

¼ cană sirop de arțar

1 linguriță de extract de vanilie

Ingrediente ornat:

2 căni de căpșuni sau alte fructe la alegere

 

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul.

Unge două tăvi de aproximativ 15 cm cu ulei de măsline extra virgin (sau o tavă mai mare, de 22 centimetri) și tapetează-le cu hârtie de copt.

Într-un vas mare, amestecă făina de migdale, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorţişoară.

Bate ouăle într-un vas separat și amestecă-le cu siropul de arțar și uleiul de măsline. Adaugă apoi sucul de portocale și bate compoziția până când se omogenizează.

Toarnă apoi compoziția peste făina din vasul mare și amestecă bine, până când rămân doar câteva cocoloașe.

Împarte aluatul în 2 părți egale și umple cele 2 tăvi.

Lasă la cuptor pentru 40-45 de minute, având însă atenție să rotești tăvile pentru a se coace în mod egal. La final, aluatul ar trebui să fie auriu spre maro, având centrul ferm la atingere.

Lasă prăjitura în tăvi pentru 5 minute ca să se răcească, apoi poți să o scoți pe un grătar de fier până se răcește complet.

Pentru crema de mascarpone:

Adaugă brânza de mascarpone în bolul de la robotul de bucătărie și mixeaz-o ușor cu paleta pentru ouă, timp de 1 minut. Dacă nu aveți un robot de bucătărie, puteți folosi telul și să bateți cu mâna.

Treptat adaugă smântâna lichidă, siropul de arțar și extractul de vanilie și mixează până când devine ușoară și pufoasă.

Asamblare:

Feliază 8-10 căpșuni care vor fi folosite la mijlocul prăjiturii.

Pune primul blat pe un blat, pune jumătate din compoziţia de cremă de mascarpone și decoreaz-o cu căpșunile feliate. Adaugă apoi al doilea blat și întinde restul de cremă. Decorează apoi cu restul căpșunilor. Poți să le pui întregi sau feliate, după preferința ta.

Se poate servi imediat.

Poftă bună!

 

Sursa: foolproofliving.com