Guacamole este un sos mexican pe bază de avocado. În guacamole se pot adăuga şi roşii, ardei iute, ceapă, usturoi sau coriandru. Sosul se adaugă cel mai adesea la tortilla.

     Există o mulţime de reţete de guacamole. Acestea depind de ingredientele disponibile şi de preferinţele personale.

     Guacamole provine din Mexic, însă a devenit foarte popular în Statele Unite ale Americii.

     Guacamole

     Tip de preparare: 5 minute

     Număr de porţii: 10

     Dificultate: uşor

     Ingrediente:

  • 5 crenguţe de coriandru
  • 100 g ceapă tocată
  • 2 ardei iuţi, tăiaţi longitudinal şi fără sâmburi
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 roşie
  • 450 g de avocado copt
  • 2 linguriţe suc de lămâie
  • 1 linguriţă sare de Himalaya

     Mod de preparare:

     Se toacă coriandrul.

     Se toacă ceapa, ardeii iuţi, usturoiul şi roşia.

     Peste avocado se pune suc de lămâie şi se zdrobeşte.

     Se adaugă legumele tocate anterior şi se amestecă. Se adaugă sare după gust.

     Se păstrează la frigider.

     Sfat:

  • În Mexic se foloseşte chilli serrano verde. Puteţi înlocui cu boia de ardei sau cu ardei uscat.