Retete, Noutati

Reteta de Paine fara gluten

Reteta de Pâine fara gluten

O reteta pentru pâine fara gluten, vegana si potrivita pentru dieta ketogenica.

Ingrediente:
150g migdale fin macinate
30 g faina de cocos
20 g seminte de in macinate
20 g tarâte de psyllium
½ lingurita de praf de copt
½ lingurita de sare
15 g ulei de masline
½ lingurita de otet
240g apa calduta

Mod de preparare:
Preîncalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
tapetati o tava o foaie de copt.
Într-un bol amestecati toate ingredientele uscate: migdalele macinate, faina de cocos, semintele de in, tarâtele de psyllium, praful de copt si sarea. În alt vas amestecati uleiul de masline, otetul si apa calduta.
turnati lichidul treptat peste ingredientele uscate, amestecând cu o lingura de fiecare data când turnati lichidele. Lasati aluatul 10 minute deoparte pentru ca ingredientele sa absoarba bine lichidele. Framântati de mâna. trebuie sa obtineti un aluat moale, care nu se lipeste.
Împartiti aluatul în 4 parti egale, apoi formati din fiecare bucata câte o pâine.
Stropiti usor cu apa si presarati seminte de susan sau alte seminte, dupa preferinte.
Coaceti în cuptorul preîncalzit pentru 20-25 de minute. Pâinile trebuie sa formeze o crusta usor aurie si tare la atingere. treceti apoi o scobitoare prin centrul pâinii, daca scobitoarea iese curata, atunci pâinea este coapta.
Lasati pâinile sa se raceasca înainte de a le consuma.

Sursa: smartorganic.com

Sursa foto: freepick.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *