Reţetă de paste tagliatelle cu spirulină

 

Ingrediente:

- 300 g de făină de grâu

- 3 ouă

- un praf de sare de Himalaya

- o linguriţă de spirulină pulbere

- ulei

- boia de ardei dulce

 

Mod de preparare:

Presăraţi făină pe un tocător, adăugaţi ouăle, un vârf de sare şi spirulină în centru. Ouăle trebuie bătute cu o furculiţă, astfel încât să se amestece bine cu celelalte ingrediente. Frământaţi aluatul până devine omogen (poate fi relativ dur). Întindeţi aluatul cu ajutorul unui sucitor, apoi tăiaţi foaia obţinută în fâşii de aproximativ 6 mm lăţime şi 25 cm lungime. Gătiţi pastele imediat sau cel târziu în ziua următoare. Pastele se adaugă în apa sărată adusă la punctul de fierbere şi se fierb aproximativ 4 minute. Pastele se amestecă cu usturoi, ulei de măsline şi boia de ardei şi sunt gata pentru a fi servite.

Poftă bună!