Seminte chia

Seminţele de chia sunt celebre pentru beneficiile pe care le aduc sănătăţii. Acestea pot fi utilizate în diverse preparate, astfel încât ne putem suplimenta dieta într-un mod simplu şi gustos cu fibre alimentare şi acizi graşi nesaturaţi Omega-3.

După ce intră în contact cu apa, sucul sau laptele, seminţele îşi dublează volumul şi capătă un înveliş alunecos, acestea fiind motivele pentru care sunt atât de eficiente. Seminţele de chia se pot folosi atât întregi, cât şi măcinate.

Cum se folosesc seminţele de chia? Iată câteva reţete:


Cocktail cu seminţe de chia – consistent, dulce, dens şi săţios

Seminte chia capsuni

Ingrediente:

Ingredientele se pun în blender şi se amestecă până se obţine un cocktail uniform.

 

Gem de fructe cu seminţe de chia

Gem fructe si seminte chia

Ingrediente:

Seminţele de chia se amestecă cu apă călduţă şi se lasă timp de 10 – 20 de minute. După ce s-au umflat seminţele, se amestecă în blender împreună cu fructele spălate şi uscate şi siropul de arţar. Se transferă într-un borcan. Ţinut la frigider, acest gem rezistă până la o săptămână.

 

Terci cu seminţe de chia

Terci chia

Ingrediente:

  • 100 g fulgi de alac
  • 100 ml lapte de vacă sau vegetal (de ex. de nucă de cocos)
  • 1 banană tăiată felii
  • 1 linguriţă de seminţe de chia
  • 1 lingură de fructe de pădure
  • 1 vârf de cuţit de scorţişoară

Se amestecă laptele cu cerealele şi se aşteaptă până se înmoaie. Se adaugă feliile de banană, fructele de pădure şi seminţele de chia. Se presoară scorţişoara.

 

Budincă dulce cu seminţe de chia

 Budinca chia

Ingrediente:

Se pun ingredientele într-un bol şi se amestecă cu un tel. Amestecul se toarnă în pahare şi se lasă la frigider peste noapte. Se decorează cu fructe proaspete, nuci caju, migdale sau alte fructe uscate.

 

Poftă bună!