Un nou sezon, un nou val de răceli și afecțiuni specifice. Când mercurul din termometre scade brusc, iar diferențele de presiune își fac simțită prezența, durerile reumatice afectează o arie vastă de persoane. Dacă în trecut aceste simptome erau identificate mai mult printre vârstnici, astăzi acestea sunt din ce în ce mai frecvente și în rândul tinerilor.

Instalarea bolilor reumatice are cauze multiple. Simptomele în schimb sunt determinate de vremea rece și umedă. Durerile de acest tip vin la pachet cu o stare generală de apatie, acest aspect fiind în strânsă legătură cu incapacitatea de a desfășura activitățile zilnice într-un ritm obișnuit.


Remediile naturiste sunt recomandate și utilizate încă din cele mai vechi timpuri. Fiind o afecțiune care nu se tratează propriu zis, medicamentele chimice administrate necorespunzător pot afecta alte părți ale organismului. În magazinul nostru, Biosano.ro, produsele sunt compuse din ingrediente naturale. Natura și-a dovedit loialitatea față de oameni, remediile nefiind invazive.


Cauzele frecvente ale durerilor reumatice

În general, durerile apar la nivelul membrelor superioare și inferioare. Simptomele se identifică la nivelul articulațiilor, dar pe lângă frig, această afecțiune are cauze multiple. Specialiștii identifică mai multe clase în care se poate integra reumatismul.

 

Reumatismele infecțioase

Acestea sunt resimțite în special de persoanele care au un istoric vast de răceli de-a lungul vieții. Cand infecțiile din organism nu sunt tratate corespunzător, atunci microbii pătrund în articulații.

 

Reumatismele inflamatorii

Bolile intestinale cauzează adesea reacții imunologice ale organismului. Acest lucru favorizează inflamarea articulațiilor. Indiferent de cauza reumatismului este necesar un consult de specialitate pentru a fi depistat un diagnostic concret.

În ceea ce privește ameliorarea simptomelor dureroase, terapia naturistă este o soluție la îndemână. Este de la sine înțeles că acestea remediază disconfortul, dar nu tratează boala în sine.

Remedii naturale - ameliorarea durerilor reumatice de toamnă

Este evident că durerile articulare provoacă diminuarea capacității de muncă. Așadar, este o afecțiune ce nu trebuie ignorată. O recomandare care face parte din catalogul nostru vast de produse naturiste este Artro Curcumin.

Capsulele sunt concepute special pentru reconstituirea țesuturilor cartilaginoase, refacerea articulațiilor și calmarea durerilor.

Ceea ce reprezintă o recomandare a capsulelor Artro Curcumin este varietatea de plante atent alese pentru proprietățile inedite în ameliorarea reumatismului și a afecțiunilor articulare.

Dintre cele 7 plante se identifică Gheara Diavolului recunoscută pentru specificațiile care favorizează reducerea durerilor și a sensibilității dureroase. Mai mult decât atât, aceasta redă mobilitatea cartilajelor și a articulațiilor.

Curcumina este substanța activă a turmericului. Acest ingredient cunoscut în special ca și un bun aromatizator al mâncărurilor are proprietăți de necontestat când vine vorba despre combaterea artritei reumatoide și a bolilor articulare.

Efectele salciei sunt asemănătoare cu cele ale aspirinei. Este un ingredient ce poate fi administrat și sub formă de ceai. În catalogul nostru se regăsește sub mai multe forme, iar ceaiul este produs din scoarță. Salcia este utilizată pentru tratarea durerilor, musculare, articulare și a nevralgiilor.

Pentru ca efectele să fie vizibile este nevoie de un tratament îndelungat, modul de administrare fiind calculat în funcție de tipul afecțiunii. În principiu se recomandă 1 - 3 capsule pe zi. Nu este indicată administrarea pe timpul sarcinii și alăptării.


Ceaiul din scoarță de salcie

Acidul acetil salicilic, substanța activă a clasicei aspirine, a fost extras pentru prima dată din salcie. Scoarța de salcie a fost folosită adesea pentru a ameliora febra și astfel s-au constatat și efectele de ameliorare a durerilor musculare produse de gripă sau răceli.

În prezent, ceaiul din scoarta de salcie este utilizat frecvent pentru remedierea durerilor articulare, fiind un ingredient la îndemână și neinvaziv pentru organism. Este recomandată și administrarea preventivă. Taninurile și alte substanțe din acest ceai contribuie la menținerea mobilității, flexibilității și a supleții articulațiilor.

Este un ceai ce se poate administra și în cazul răcelilor frecvente în timpul acestui anotimp de tranziție. Efectele benefice ale scoarței de salcie contribuie și la optimizarea temperaturii corpului, favorizând transpirația.

Bucurați-vă de culorile toamnei și eliminați durerile produse de afecțiunile frecvente din anotimpul rece. Mai multe produse precum și cele prezentate anterior le regăsiți în portofoliul nostru pe Biosano.ro.