sapun-biosano

Săpunul te duce cu gândul la igiena de bază, la curățarea mâinilor, la igenizare. Este de altfel folosit cu mare frecvență, indispensabil oricui, fie că vorbim de varianta solidă sau lichidă. Variantele comerciale la ora actuală sunt atât de multe, încât consumatorul este, pe drept vorbind, confuz când vine vorba ce și cum să aleagă. Puțini își dau seama că aleg după criterii superficiale, cum ar fi miros, consistenţă, culoare, brand poate. Contează cât de plăcut miroase și câtă spumă face, totuși nu acestea sunt reperele unui săpun de calitate.

Unii își dau seama că trebuie să schimbe ceva atunci când săpunul utilizat lasă pielea uscată, spre exemplu.  Oricând un săpun cu extract vegetal este de preferat și mult mai calitativ întrucât proprietățile sale vor fi cele de tratare a pielii iritate, de curățare și nu numai.

Ce trebuie să știi despre calitatea săpunului folosit

Nu trebuie să facă multă spumă – acesta nu este un criteriu care să determine calitatea. Extractele vegetale poate că nu vor face multă spumă, dar asta nu înseamnă că nu curăţă.

Poate fi folosit cu succes de către copii – pielea acestora este delicată și prin urmare nu orice tip de produs, mai ales din gama celor de curățare, poate fi folosit de către aceștia. Însă sapunul cu extracte vegetale și naturale nu impune o interdicție în ceea ce privește această clasă de consumatori.

Sunt chiar indicate pentru cei cu piele sensibilă. Urmărește de curiozitate ce listă de ingrediente au săpunurile pe care le folosești. Coloranții artificiali, parfumul, parabenii și multe ingrediente ce clasic se regăsesc în săpunurile din comerț afectează pielea sensibilă, mai ales și amplifică unele probleme – senzația de arsură sau disconfort la pielea foarte uscată, spre exemplu.

Acțiune multiplă – un săpun precum cele din gama regăsită la noi poate avea acțiune multiplă în sensul în care să fie folosit nu doar pentru mâini, ci și pentru corp, igienă intimă sau păr. În funcție de combinația de ingrediente, poate fi indicat pentru dermatite sau chiar pentru cei cu mătreață. Iată și câteva exemple:

Sapun cu saruri de potasiu are extracte din mai multe plante și este recomandat pentru a elimina mătreața, a combate căderea părului, iar pe termen lung vorbim despre posibilitatea de repigmentare a părului cărunt.

Sapun de Marseille cu extract de lavandă, trandafir etc. – acesta are în conținutul său 72% ulei vegetal, 99% fiind ingrediente de origine naturală. Acțiunea acestuia este una complexă, are rol de dezinfectant, nu produce alergii și alte reacții, poate fi util pentru igiena corporală totală, pentru spălarea hainelor, de asemenea.

Aromele pe care le adori atât de mult pot fi obținute cu succes din extractele naturale. Descoperă întreaga gamă de săpunuri Marseille pe care o avem disponibilă în cadrul paginii noastre www.biosano.ro: portocale și grapefruit, lăcrămioare, lemn de santal, aloe vera sau mentă, ulei de măsline printre altele. Acestea îți răsfață pielea și simțurile, fără să faci compromisul de a folosi substanțe chimice. Puterea naturii ne dovedește încă o dată că, deși trăim în lumea puternic industrializată, putem să ne bucurăm de producție naturală, de produse de calitate.

Varianta de săpun lichid

Trebuie spus că în ritmul zilelor noastre ne-am obișnuit ca mai totul să fie fast. Așadar săpunul folosit este mai degrabă preferat cel lichid. Chiar și așa, nu te dezice de natural. Îți propunem și variante de săpun lichid, cu extract de miere, spre exemplu, sau cu lavandă.

Variante sunt atât pentru cei care își doresc un săpun ce curăţă delicat, cât și pentru cei care dimpotrivă își doresc o acțiune profundă. Săpunul trebuie să ofere pielii o senzație plăcută ulterior folosirii.

Detalii, prețuri și stocurile aferente tipului de săpun dorit le regăseşti în cadrul paginii noastre.