Ştiaţi că pudra de chili ajută la eliminarea kilogramelor în plus? De ce? Totul se datorează conţinutului de capsaicină, substanţă care îi dă ardeiului aroma picantă şi care încălzeşte corpul şi accelerează metabolismul, contribuind în acest fel la topirea grăsimii.

Uleiul de cocos este ideal pentru prăjire (chiar și la temperaturi ridicate), deoarece nu își pierde proprietățile valoroase și nu devine toxic.

Ingrediente:

  • 200 g file somon

  • sare de Himalaya

  • piper alb

  • sucul de la o jumătate de lămâie



  • 1 praz mare

  • 1 lingură de ulei de cocos

  • piper

  • sare de Himalaya

  • pudră de chili

  • 1 lingură de miere



Preparare:

  1. Se încălzeşte cuptorul la 180° C.

  2. Se presară somonul pe ambele părţi cu zeamă de lămâie, piper alb şi sare de Himalaya.

  3. Se pune într-un vas şi se acoperă bine cu folie de aluminiu.

  4. Se coace timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit, după care se scoate folia de aluminiu şi se mai lasă la copt încă 5 minute.

  5. Se taie prazul sub formă de inele şi se prăjeşte în ulei de cocos. Se condimentează cu sare şi piper.

  6. Când prazul este înmuiat complet, se adaugă pudra de chili şi mierea. Se gătesc împreună, până când mierea întră în praz.

  7. Prazul caramelizat se aşază pe o farfurie, împreună cu somonul. Se decorează cu felii de lămâie.

Somonul este în acelaşi timp dulce şi picant şi este delicios!

Poftă bună!