Rețetă: Paste de dovlecei, pesto, roșii cherry și sâmburi de cedru


Vă prezentăm o rețetă ușoară și rapidă, ideală de servit seara în doi. Rețetă VEGANĂ.


Timp de preparare: 10 minute
Timp de coacere: 30 min

Ingrediente pentru 2 porții:
3 dovlecei de talie medie
200 g roșii cherry
30 g sâmburi de cedru
120 g pesto
3 linguri de ulei de măsline extra virgin
1 vârf de sare de mare iodată
Ardei proaspăt mărunțit

Mod de preparare:
Tăiați roșiile în jumătate, aşezaţi-le într-o tavă tapetată cu foaie de copt și stropiți-le cu ulei de măsline extra virgin. Lăsați-le la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 170 de grade.
În acest timp, spălați dovleceii, tăiați-i în jumătăţi și tăiați-le capetele. Din aceștia vom face fășii subțiri cu ajutorul unui curățător de bucătărie pentru legume, cu ajutorul unei răzătoare sau cu un cuțit, dându-le forma spaghetelor.
Prăjiți rapid spaghetele din dovlecei într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Într-un bol mare adăugați pesto și spaghetele și amestecați bine. Serviți pastele pe o farfurie alături de roșiile coapte și presărați pe deasupra sâmburii de cedru, ardeiul mărunțit, sare și piper.

Poftă bună!

Sursa: rapunzel.de