Spirulina - ce este?

Sprirulina este o plantă, însă nu orice fel de plantă. Mai precis, este vorba de o microalgă din grupul de alge verzi-albastre, care este o sursă extrem de bogată de proteine complete.

De ce este extraordinară?

Microalgele conţin mai multă clorofilă decât alte plante. Spirulina conţine toţi aminoacizii esenţiali şi o cantitate mare de betacaroten, precum şi acizi nucleici ADN şi ARN. De asemenea, conţine acid linoleic, acid arahidonic şi complexul de vitamine B. Sursa excelenta de minerale precum fier, calciu, fosfor, zinc, cupru și seleniu. Toate acestea ingrediente crează o combinaţie unică de substanţe valoroase pentru organism. Este un supliment alimentar ideal și un antioxidant puternic.

 

 

Spirulina bună la toate!

Are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Curăță organismul de toxine, îmbunătăţeşte metabolismul şi digestia. Este un antioxidant puternic. Recomandată pentru a contracara efectele negative ale excesului de medicamente sau antibiotice. Luptă împotriva infecţiilor şi a bolilor cronice. Întăreşte sistemul imunitar, ideală pentru profilaxia cancerului, reducerea efectelor negative ale tratamentului cu radiatii şi chimioterapiei.

Regenerează ADN-ul celulelor deteriorate. Este de mare ajutor în tratamentul obezităţii, diabetului, hipertensiunii sau anemiei.

Spirulina poate fi achiziționată sub formă de tablete sau pulbere. Tot sub formă de pulbere, acesta este folosită şi în cremele sau măştile pentru faţă. Încetineșteprocesul de îmbătrânire.

Se poate adăuga în sucuri sau iaurt. Este ideală pentru dieta vegetariană, datorită concentraţiei mare de proteine complete. Conţine fenilanină, substanţă care reduce pofta de mâncare, fiind ideală în curele de slăbire.

Sprirulina detoxifică organismul, acesta recăpătându-şi vitalitatea.

Algele devin din ce în ce mai populare şi apreciate. Proprietăţile minunate ale acestora sunt un cadou minunat pe care ni l-a făcut natura.