Alga care face minuni pentru sănătatea ta!

Spirulina este o algă cu o culoare verde, asemănătoare cu smaraldul. Datorită concentraţiei foarte mare de acid gamma-linoleic (GLA), spirulina face parte din categoria superalimentelor.

Proprietăţile spirulinei:

 1. Acestă algă extraordinară conţine o cantitate mare de fier uşor de asimilat, magneziu, potasiu, vitamine, macro şi microelemente. De asemenea, are efect benefic asupra aspectului pielii, părului şi unghiilor.
 2. Mai este denumită şi carne verde, datorită conţinutului mare de proteine de calitate (conţine aproape de trei ori mai multe proteine decât carnea).
 3. Contribuie la normalizarea tensiunii arteriale.
 4. Reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge intravasculare.
 5. Întăreşte sistemul imunitar.
 6. Ameliorează simptomele sindromului premenstrual.
 7. Îmbunătăţeşte aspectul pielii, părului şi al unghiilor.
 8. Datorită conţinutului de clorofilă şi ficocianină, spirulina are proprietăţi antiinflamatorii, antioxidante şi antialergice.
 9. Normalizează metabolismul iodului în organism, sprijinind în acest fel buna funcţionare a glandei tiroide.
 10. Spirulina oferă vitalitate şi îmbunătăţeşte starea psihofizică.

Spirulina

Cum se utilizează spirulina?

Acestă algă extraordinară ar trebui introdusă în dieta zilnică. Poate fi adaugată în cocktailuri, salate, iaurt, pâine şi alte preparate. Este recomandată în special persoanelor cu anemie sau avitaminoză.

Spirulina este indicată persoanelor cu o dietă vegetariană, pentru a completa deficienţele de aminoacizi din meniul de zi cu zi.  Este un supliment alimentar, recomandat atât tinerilor cât şi personalor vârstnice. Estea ideală pentru personele care fac sport. De asemenea, contribuie la detoxifierea organismului. Se recomandă şi în perioadele de recuperare.

Spirulina

Spirulina în cosmetice

Spirulina poate fi utilizat ca produs cosmetic pentru pielea obosită şi deshidratată. Efectele sunt vizibile încă de la prima aplicare!

 • Îmbunătăţeşte aspectul şi culoarea pielii
 • Hrăneşte şi hidratează
 • Elimină petele şi roşeaţa
 • Calmează pielea iritată şi descuamată
 • Contribuie la combaterea celulitei

Spirulina poate fi folosită pe orice zonă de pe corp care are nevoie de regenerare.

Mască cu spirulină:

O linguriţă de spirulină se amestecă cu apă fiartă (sau distilată) pănă când se obţine o pastă omogenă. Se aplică pe faţă şi gât şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute. Se spală cu apă călduţă. Pentru efecte maxime, se pulverizează apă pe faţă, pentru a evita uscarea măştii.

Masca se aplică de 1 - 2 ori pe săptămână. Înainte de aplicare, se recomandă un peeling pentru a înlătura celulele moarte.

Spirulina

Baie cu spirulină:

Aproximativ 30 de grame de spirulina sub formă de pulbere se toarnă în cada plină cu apă fierbinte. Acesta tonifică pielea de pe întregul corp şi contribuie la reducerea celulitei.