Este o binecunoscută plantă în lumea întreagă, renumită pentru numeroasele beneficii aduse organismului nostru. Aloe vera conține un gel cu utilizări multiple de natură cosmetică, dar și cu beneficii asupra sănătății prin nutrienții pe care îi conține.

Aplicarea gelului caracteristic extern nu ne este străină. Din acesta se produce însă și sucul delicios de aloe vera, cu efect intern. Sucul realizat din această plantă prezintă un conținut bogat de apă, de fibre, antioxidanți și diverse alte substanțe benefice. De altfel, știm că se folosește de veacuri ca remediu pentru afecțiuni diverse.

Sucul pe care vi-l punem la dispoziție în portofoliul nostru de produse este preparat după rețete speciale, care valorifică proprietățile plantei. Poate fi consumat ca aliat împotriva kilogramelor în plus, pentru a slăbi într-o manieră sănătoasă, fiind un deliciu dulce, dar cu un conținut scăzut caloric.

Pentru că nu toți sunt conștienți de efectele pe care consumul moderat al acestui suc le are asupra organismului, vă invităm să citiți mai departe pentru a afla câteva dintre motivele pentru care constituie o alegere inspirată, de altfel și un răsfăț pentru papilele gustative.

suc de aloe vera

Ajutor în procesul de slăbire

Considerat un supliment pentru slăbit deosebit de eficient, consumul de suc de aloe vera este recomandat și ca soluție naturală de detoxifiere înainte de începerea unei diete. În acest mod, ajutați organismul să elimine mai ușor toxinele, pregătind digestia și reglând metabolismul. Îl recomandăm și ca metodă de a potoli foamea, având un conținut scăzut de calorii, ceea ce, de asemenea, ajută procesul.

Efect antiinflamator

Consumul acestui tip de suc este ideal și în cazul în care suferiți de boli cronice inflamatorii, întrucât are compuși care reduc din durerile resimțite și din umflaturi. Iată care sunt câteva dintre afecțiunile care pot fi ameliorate cu ajutorul sucului de aloe vera: arsuri, artrită, sindromul colonului iritabil, bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2, boala Crohn.

Proprietăți hrănitoare

Recomandăm consumul unei cantități controlate de suc de aloe vera și pentru a preveni, respectiv pentru a combate diverse carențe din organism. Astfel, sucul pe care îl regăsiți și aici - https://www.biosano.ro/produse-alimentare/sucuri-concentrate - prezintă conținut bogat de minerale (zinc, sodiu, mangan, calciu, fier, potasiu) și vitamine (A, complex B, C și E).

Reglarea colesterolului

O problemă de sănătate frecvent întâlnită este cea a nivelului crescut de colesterol rău care are numeroase efecte negative asupra organismului, rezultând în afecțiuni diverse. Iată încă un motiv pentru a consuma suc de aloe vera - acesta reduce din nivelul colesterolului rău și a trigliceridelor, mărind nivelul celui bun.

Efectele sunt oferite de nivelul de agenți antiinflamatori conținuți, al căror rol este și de a preveni hipertensiunea arterială, respectiv întărirea arterelor.

Menținerea sănătății orale

Infecțiile dentare și deteriorarea gingiilor sunt prevenite cu ajutorul agenților antiinflamatori și antimicrobieni conținuți de pulpa plantei. Prin consumul acestui suc contribuiți deci și la reducerea bacteriilor, beneficiați de o respirație proaspătă și preveniți și formarea tartrului.

Previne constipația

Consumul sucului de aloe vera este o modalitate de a preveni, respectiv de a trata constipațiile ușoare, dar şi pe cele cronice. Acest efect se datorează nivelului de fibre și apă ridicat. Astfel, ajută la eliminarea corespunzătoare a scaunului prin faptul că tranzitul intestinal este stimulat cu efect.

Recomandăm consumul acestuia și pe perioada verii, pentru o eliminare eficientă a toxinelor cumulate la nivelul sângelui, a rinichilor și ficatului. Efectele sale se resimt și în cazul celor suferinzi de afecțiuni cronice din cauza toxicității din sânge.

Descoperiți în magazinul nostru - BioSano - suc de aloe vera natural, cu sau fără pulpă, dar și alte sortimente de sucuri concentrate, cu beneficii numeroase pentru organism.