Rodia este un fruct cunoscut de secole. Se cultiva şi acum 5000 de ani înaintea erei noastre. Proprietăţile sucului de rodie sunt recunoscute încă din cele mai vechi timpuri, fiind considerat fructul longevităţii. Rodia este simbolul fertilităţii şi al renaşterii. Are proprietatea de a vindeca rănile, sprijină activitatea sistemului digestiv și este extrem de bogată în antioxidanți. 

În Egipt şi în Grecia Antică rodia era venerată. În zilele noastre, sucul de rodie este subiectul multor cercetări.

Sucul de rodie are un gust dulce acrişor foarte plăcut. Cercetările au dovedit că sucul de rodie previne impotenţa sexuală şi cancerul de prostată. Consumul a unui pahar de suc de rodie pe zi te ţine departe de astfel de probleme.

Pentru femei, includerea sucului de rodie în dietă combate simptomele premenstruale şi cele ale menopauzei şi este indicat în tratamentul cancerului de sân.

 

Mai mult, sucul de rodie te ajută să scapi de kilogramele în plus, este indicat pacienţilor cu boală coroniană, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, scade tensiunea arterială, elimină depunerile de calciu și ajută la menținerea colesterolului la un nivel optim.

Rodia conţine acid elagic, un puternic antioxidant, care previne îmbătrânirea şi încetinește procesul de demența cauzată de boala Alzheimer. Sucul de rodie întinereşte şi regenerează pielea, îmbunătăţeşte tonusul pielii și circulația sanguină. Are efect antibacterian şi antiinflamator, accelerând astfel vindecarea acneei.

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că sucul de rodie este eficient împotriva proceselor inflamatorii, radicalilor liberi şi bolilor de inimă. Rodia conţine o cantitate mare de polifenoli, antioxidanţi puternici. Experţii susţin că o dietă bogată în polifenoli, în cazul femeilor însărcinate, protejează creierul fătului.