Căutați o modalitate de a vă pregăti tortul preferat fără să folosiți ciocolată? În special pentru dvs., am pregătit o rețetă simplă pentru tort brownie cu un pudra de roșcove în rolul principal.

Dacă vă confruntați cu problema alergiilor la ciocolată sau pur și simplu căutați noi alternative culinare, carobul poate fi pentru tine un înlocuitor ideal pentru cacao tradițională. În plus față de gustul neobișnuit, acest produs are, de asemenea, o serie de proprietăți care vor influența în mod pozitiv funcționarea corpului și bunăstarea dumneavoastră.

 

Carobul - ce este?

Carobul (sau roșcovul) este un arbust originar din zona mediteraneană, cunoscut și sub numele de „pâinea Sfântului Ioan”. Prin prelucrarea păstăilor de carob se obține o pulbere fină care, atât prin aspectul și gustul ei, creează iluzia unei pudre de cacao tradiționale, cu excepția faptului că roșcova nu conține acid oxalic și teobromina, responsabile pentru incapacitatea absorbției calciului în organism. Carobul nu conține gluten, cofeină sau grăsimi și poate fi consumată chiar și de către copii.  În plus, acest produs extraordinar curpinde numeroase valori nutriționale, printre care putem distinge: magneziu, fier, fosfor și un conținut ridicat de calciu. Trebuie totuși menționat că are o concentrație mai ridicată de carbohidrați (în special zaharuri) decât pudra de cacao, deci trebuie consumat cu moderație.

 

Rețetă pentru un tort brownie delicios cu roșcove 

Tortul cu roșcove este ușor și rapid de pregătit. Prin completarea sa cu înghețată de vanilie și zmeură proaspătă, poate fi un desert ideal pentru zilele de vară.

De ce ingrediente aveți nevoie?

Aproximativ 1 ceașcă de făină de grâu;

Aproximativ ½ ceașcă de zahăr BIO de cocos BIO sau zahăr din trestie;

Aproape jumătate de ceașcă de lapte preferat (de exemplu: lapte de nucă de cocos sau lapte de vacă tradițional);

2 lingurițe de ulei;

Aproximativ 3-4 lingurițe de roșcove (pudră de carob);

1 linguriță de praf de copt;

1/2 bastoane de vanilie sau câteva picături de aroma de vanilie pentru gust.

 

Cum să pregătești tortul delicios cu roșcove?

Pasul I: Turnați făină, zahăr, roșcove și praf de copt într-un castron înalt. Apoi amestecați toate ingredientele cu o lingură mare;

Pasul II: Peste ingredientele amestecate în bol, adăugați lapte, ulei și vanilie. Apoi amestecați toate ingredientele foarte bine cu ajutorul unui mixer pentru a obține o masă uniformă, brună;

Pasul III: Încălziți cuptorul la 150° C și ungeți o tavă cu puțină grăsime sau tapeați-o cu foaie de copt. 

Pasul IV: Turnați compoziția obținută în tava de copt și băgați-o în cuptorul preîncălzit.

Pasul V: Coaceți tortul timp de aproximativ 35 de minute.

 Sfaturile noastre: Aluatul preparat este cel mai bine servit cu înghețată de cocos și fructe proaspete (de exemplu, fructe de pădure sau zmeură).

Poftă bună!

 

Sursa:

blog.vivio.pl

ameliaselariu.ro