Seminţele de floarea-soarelui conţin vitamine şi antioxidanţi valoroşi. De asemenea, ele reduc nivelul de colesterol rău şi ne protejează inimile. În schimb, seminţele de dovleac conţin o cantitate mare de fier şi sunt ideale pentru persoanele care au nevoie de un plus de energie. Sunt recomandate diabeticilor şi personelor care ţin dietă.

     Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă
  • 1 cană de făină
  • ¾ cană de zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt

     Se bat albuşurile cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă. Se adaugă fâina şi apoi praful de copt şi se amestecă. Se coace 30 de minute la 170° C.

     Ingrediente pentru umplutură:

     Se amestecă untul şi margarina cu ajutorul unui mixer. Se adaugă seminţele de dovleac şi de floarea-soarelui.

     Blatul se taie în două sectiuni şi se pune crema între ele.