Turtele din conopidă se fac cu doar 7 ingrediente și nu conțin gluten, nuci, cereale sau soia. Sunt moi, flexibile, și se pot folosi pentru taco sau tortilla.


Ingrediente:
107 g de conopidă fiartă
2-3 linguri de apă
2 linguri de tărâțe de psyllium (se pune într-un blender pentru a obține o pulbere) – se poate folosi o lingură de psyllium și una de chia
60 g de făină de năut
30 g de amidon din tapioca sau orice tip de amidon aveți acasă
¼ linguriță de praf de copt
1/3 linguriță de sare
½ linguriță de oregano sau alte ierburi, după preferință
¼ linguriță de usturoi pulbere
1 linguriță de ulei


Mod de preparare:
Scurgeți și amestecați conopida cu 2 linguri de apă până veți obține un fel de piure (veți avea nevoie de un blender mic sau pur și simplu mărunțiți foarte bine conopida cu apă până obțineți un piure).
Se adaugă totul într-un bol împreună cu ​​psylliumul. Folosiți 1 linguriță de apă pentru a clăti blenderul de compoziția rămasă și adăugaţi totul în vas.
Se amestecă și se lasă să stea timp de un minut pentru a se gelifica (compoziția ar trebui să se omogenizeze și să devină un aluat cu textura unui gel. Dacă nu se îngroașă, atunci ceva nu funcționează cu psyllium și turtele nu vor ieși).


Adăugați restul ingredientelor uscate și amestecați bine. Ungeți-vă pe mâini cu ulei și amestecați compoziția ca la un aluat oarecare. Adăugați o linguriță de făină de năut sau mai mult dacă este nevoie.
Împărțiți și modelați aluatul în bile folosind făină de năut, făină de orez sau ulei, dacă este nevoie. Cu un sucitor, formați apoi turtele rotunde.
Încălziți o tigaie cu fund gros la foc mediu. Când este fierbinte, gătiți turta timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când apar mici pete aurii. Folosiți o spatulă pentru a apăsa pâinea în timpul gătitului. Turtele se țin acoperite cu un prosop până când vor fi consumate pentru a nu se întări.

Aceste turte sunt cele mai bune atunci când sunt calde. Încălziți pe tigaie sau în cuptorul cu microunde înainte de a le servi. Unse cu unt sau cu ulei de măsline sunt o gustare foarte bună.

Dacă doriți să le păstrați mai mult timp, înveliți-le cu un prosop de hârtie umed și țineți-le la frigider sau congelați-le.

 

Observații:

În locul conopidei, se poate folosi un piure din alte legume cum ar fi cartofi, cartofi dulci, dovleac, morcov sau păstârnac.

Sursa: veganricha.com