Tea Tree Oil, sau uleiul din arbore de ceai este un produs uimitor, versatil, care nu ar trebui să lipsească din nicio casă sau cabinet medical.

     De ce?

     În primul rând pentru că este un antiseptic eficient şi un dezinfectant natural. Uleiul din arbore de ceai conţine peste 100 de compuşi chimici care au un efect puternic asupra bacteriilor, virusurilor și ciupercilor.

     Cum se foloseşte uleiul din arbore de ceai?

  • Probleme ale pielii

     Uleiul poate fi aplicat direct pe piele (nediluat), ca remediu temporar pentru mici defecte - utilizat local în caz de acnee, acesta reduce inflamaţia, datorită proprietăţilor antibacteriene. Este indicat să folosiţi cu precauţie uleiul şi să testaţi în prelabil modul în care reacţionează pielea dumneavoastră la uleiul din arbore de ceai.

     Acţionează delicat şi în acelaşi timp eficient, motiv pentru care poate fi adăugat în crema pentru faţă. La o cantitate de cremă (care se aplică o dată) se adaugă 3 picături de ulei din arbore de ceai.

     Câteva picături de ulei de arbore de ceai pot fi adăugate şi în măştile pentru faţă. În special în măştile cu argilă (verde, albă, roşie). Argila se amestecă cu apă până se obţine o pastă consistentă, după care se adaugă câteva picături de ulei de rabore de ceai.

     50 de picături de ulei adăugate în 100 ml de şampon reprezintă un adevărat remediu pentru mătreaţă şi mâncărimi ale scalpului.

  • Deodorant cu ulei din arbore de ceai

     Uleiul din arbore de ceai poate fi folosit şi ca deodorant. Nu inhibă transpiraţia, însă opreşte răspândirea bacteriilor, deci şi a mirosului neplăcut. Un deodorant eficient se realizează adăugând 10 procente de ulei în alcool. Se pot adăuga şi alte uleiuri esenţiale, pentru un parfum deosebit. Amestecul se toarnă într-un flacon cu pulverizator şi se foloseşte ca un deodorant obişnuit.

  • Îngrijirea dinţilor şi a gingiilor

     Clătirea cavităţii bucale cu apă şi ulei de arbore de ceai dezinfectează în mod eficient şi împrospătează respiraţia. Acest lucru poate fi efectuat în scop profilactic sau pentru a diminua mici afecţiuni ale gingiilor. Se adaugă 2 picături de ulei la o cană cu apă. Uleiul are efect analgezic, deci poate fi utilizat cu succes şi în cazul durerilor de dinţi.

     Pentru cei care sunt interesati de curăţarea şi albirea dinţilor în mod natural, avem o reţetă de pastă de dinţi care se poate pregăti acasă, doar cu ingrediente naturale.

     Aveţi nevoie de:

-          1.5 linguri de ulei de cocos

-          1 lingură de bicarbonat de sodiu

-          1 lingură de argilă albă

-          1 lingură de xilitol

-          1 picătură de ulei de arbore de ceai şi

-          1 picătură de ulei de mentă sau de lămâie

     Ingredientele se amestecă bine şi se introduc într-un recipient. Se fereşte de căldura soarelui. Acestă pastă de dinţi nu afectează smalţul dinţilor şi nu conţine aditivi nocivi. Are efect antibacterian şi răcoritor, iar uleiul de cocos, uleiul de arbore de ceai şi bicarbonatul de sodiu contribuie la redarea albului natural al dinţilor.