Uleiul de avocado este bogat în acizi graşi esenţiali, fitosteroli, fosfolipide, vitaminele A, D, E şi din complexul B. Uleiul de avocado se recomandă în special pentru pielea matură, deshidratată, iritată, sensibilă.

     Fortifică bariera naturală a pielii, are efect de emoliere şi hidratează pielea în profunzime. Elimină radicalii liberi. Protejează împotriva factorilor nocivi externi. Pielea devine mai elastică. Uleiul de avocado îmbunătăţeşte aspectul pielii şi estompează ridurile fine. Recomandat pentru îngrijirea părului deteriorat, deoarece acest ulei îi reface structura şi îl fortifică. Conţine un filtru natural care protejează părul împotriva radiaţiilor UV.

     Uleiul de avocado are efect antialergic. Este ideal pentru a fi folosit ca ulei de masaj (în proporţie de 10 - 20%) împreună cu uleiul de migdale dulci.

 

     Cum se utilizează uleiul de avocado?

     Acesta poate fi utilizat ca ulei de masaj şi balsam de păr. Stimulează creşterea părului dacă este masat pe scalp constant. De asemenea, se poate adăuga în gelul de duş.

     Uleiul de avocado se utilizează şi la gătit. Poate înlocui uleiul de măsline. Are o aromă delicată de nucă. În plus, este bogat în vitamine şi antioxidanţi. Se poate folosi ca bază pentru marinate, sosuri, supe şi se poate adăuga la găluşte, paste, sos pesto şi legume.

 

ulei de avocado