Uleiul de cocos extravirgin are aceleaşi calităţi ca şi alimentele proaspete, deoarece este produs printr-un sistem de presare la rece, fără ca temperatura să depășească 40 de grade Celsius.

Uleiul de cocos extravirgin are un conţinut ridicat de acid lauric, iar ingredientele sale principale sunt acizii graşi cu lanţ mediu, denumiţi şi MCT.

Acidul lauric este foarte valoros deoarece face parte din compoziţia laptelui matern şi are multe proprietăţi pozitive în cadrul unei diete echilibrate.

Aceşti acizi graşi nesaturaţi naturali au un conţinut ridicat de nutrienţi, cu multe beneficii pentru sănătate şi pentru frumuseţea pielii şi a părului.

Uleiul de cocos creşte energia, ajută la controlul greutăţii, reglează zaharurile din sânge, întăreşte sistemul imunitar, este un bactericid excelent şi are proprietăţi antivirale naturale. Este, de asemenea, recomandat ca tratament cosmetic, în special pentru a hrăni pielea şi pentru a revitaliza părul uscat şi deteriorat.

Proprietăţile uleiului de cocos extravirgin:

- Este un ulei pur din nucă de cocos, 100% extravirgin şi natural
- Se obţine prin presarea la rece a pulpei de cocos proaspăt recoltat
- Are un nivel ridicat de acid lauric
- Are un gust plăcut şi o aromă delicată de cocos
- Uleiul de cocos este un ulei lipsit de gluten, lactoză şi alţi alergeni
- Nu conţine colesterol
- Nu are aditivi
- O altă proprietate a uleiului de cocos este că este un ulei transgenic liber
- Este un ulei extravirgin, netratat şi nealbit
- Uleiul de cocos nu se oxidează, deci are mai multe beneficii pentru gătit decât alte tipuri de ulei.

Beneficiile uleiului de cocos în ceea ce priveşte sănătatea organismului, pielii şi părului:

- Este uşor de digerat

- Se absoarbe în piele şi păr mult mai uşor decât majoritatea produselor cosmetice

- Măreşte nivelul colesterolului bun LDL

- Protejează împotriva infecţiilor bacteriene, virale şi fungice

- Ajută la tratarea unor boli, precum Alzheimer-ul şi demenţă

- Întăreşte sistemul imunitar

- Este foarte sănătos pentru gătit

- Este ideal pentru îngrijirea părului şi a pielii

- Este perfect pentru masaje relaxante

- Ajută la eliminarea kilogramelor în plus

- Îmbunătăţeşte memoria şi circulaţia sângelui

Uleiul de cocos în bucătărie

Uleiul de cocos extravirgin este excelent pentru gătit. Poate fi folosit la prăjit, copt sau pentru a oferi o aromă deosebită mâncărurilor. Atunci când este supus unor temperaturi înalte, uleiul de cocos nu devine toxic, deoarece are un punct de ardere ridicat, motiv pentru care este ideal pentru prăjit.

Uleiul de cocos poate fi utilizat ca înlocuitor pentru margarină sau unt.

Proprietăţi cosmetice ale uleiului de cocos pentru hidratarea pielii ai a părului

Datorită proprietăţilor sale speciale, uleiul de nucă de cocos are multe utilizări cosmetice, în afară de utilizările sale pentru sănătate. Acest ulei este complet natural, compus numai din cocos extravirgin, fiind mult mai eficient şi natural decât produsele cosmetice convenţionale, care conţin chimicale.

Uleiul de cocos hidratează pielea în profunzime, lăsând o senzaţie de catifelare. Este recomandat în special pentru pielea sensibilă şi deshidratată. Pentru a obţine efecte maxime, uleiul de cocos se aplică pe piele imediat după duş, când porii sunt deschişi.

Uleiul de cocos se absoarbe foarte repede, lăsând pielea hidratată şi catifelată. Uleiul de cocos este cel mai bun hidratant pentru păr. Se recomandă în special pentru revitalizarea părului uscat şi descuamat, conferindu-i acestuia mai multă strălucire şi frumuseţe.

Uleiul de cocos are o consistenţă solidă la temperaturi de până la 23 de grade Celsius. Între 24 şi 30 de grade Celsius, acesta începe să se lichefieze, iar la 30 de grade Celsius, uleiul de cocos este complet lichid. Lichefierea şi solidificarea uleiului în mod repetat nu îi afectează calitatea.