Cunoscut şi sub numele de „aur lichid”, uleiul de argan este unul dintre cele mai scumpe uleiuri din lume, în principal din cauza disponibilităţii reduse şi a procesului durabil de obţinere. Datorită proprietăţilor sale uimitoare, acest ulei este folosit din ce în ce mai mult în industria cosmetică.

     Acest ulei miraculos conţine o cantitate foarte mare de vitamina E, numită şi „vitamina tinereţii”, şi o concentraţie mare de acizi graşi esenţiali Omega-3, -6 şi -9.

     Uleiul de argan este un ulei extravirgin presat la rece, din cele mai calitative seminţe, ale arborilor care cresc într-o zonă protejată de UNESCO.

     Uleiul de argan în alimentaţie

     Uleiul de argan nu este recomandat pentru prăjit. Este ideal pentru a fi folosit pentru a asezona salatele, marinatele şi pentru a fi adăugat în diverse preparate alimentare. După deschidere, se depozitează într-un loc răcoros şi întunecat şi se consumă într-un timp cât mai scurt.

     Uleiul de argan în cosmetică

     Nu fără motiv acest ulei a fost numit „elixirul tinereţii”! Are proprietatea de a netezi ridurile fine, de a combate problemele pielii şi alte intemperii. Uleiul de argan este folosit pe scară largă în creme, balsamuri de buze, săpunuri, uleiuri pentru plajă, şi tot felul de măşti şi produse cosmetice pentru păr şi faţă.

     Este ideal pentru pielea matură, deoarece previne apariţia ridurilor şi le extompează pe cele existente. Are proprietatea de a proteja şi regenera pielea. Uleiul de argan previne deshidratarea pielii, calmează iritaţiile, are efect antiinflamator, revitalizează încetineşte procesul de îmbătrânire, îmbunătăţeşte elasticitatea pielii, reduce acneea, herpesul, alergiile şi arsurile solare. Stimulează regenerarea celulelor. Întăreşte unghiile şi repară firele de păr despicate. Hidratează şi protejează împotriva căderii părului şi îl hrăneşte în profunzime.

     Uleiul de argan în medicină

     Uleiul de argan reduce nivelul colesterolului „rau”, contribuind în acest fel la prevenirea apariţiei bolilor de inimă. Conţine de 2 ori mai multă vitamina E decât uleiul de măsline. Vitamina E are rol antioxidant, protejând organismul împotriva factorilor nocivi.

     De asemenea, uleiul de argan conţine gliceride cu proprietăţi antiinflamatorii. Poate fi utilizat ca supliment alimentar. Reduce riscul de apariţie a cancerului mamar, de prostată sau de piele. Vindecă bolile de piele.

     Consumat zilnic, uleiul de argan ne ajută să ne menţinem starea de sănătate, pe principiul că este mai simplu sa previi decat sa tratezi.

 

ulei de argan