Probabil am auzit cu toții că una din indicații pentru o viață sănătoasă și echilibrul organismului ține de consumul regulat de ulei de peşte. Motivul poate fi redus la importanţa  acestuia și anume că are un conținut ridicat de acizi grași, omega 3. Pe lista alimentelor bogate în acest tip de acizi grași se numără și semințele de in, cânepă, legumele precum conopida sau varza de Bruxelles.


Uleiul de peşte este negreșit o doză de sănătate pură. Este cunoscut mai ales pentru rolul său în susținerea funcției cognitive. Trecem în revistă de ce este important consumul de ulei de peste, inclusiv în cazul copiilor.

ulei-de-peste


Susține dezvoltarea și sănătatea creierului


Un principal beneficiu al consumului uleiului de peşte se referă la dezvoltarea cognitivă. Studiile arată că în cazul oricui, de la copii la adulți, uleiul de peşte are acest efect benefic, datorită conținutului său de omega 3. Pe termen lung poate preveni apariția unor afecțiuni. În orice caz, riscul de demență spre exemplu este mai scăzut pentru cei care urmează o dietă bogată în acizii grași omega 3.


Alte studii arată că există o legătură între uleiul de peşte și depresia, tulburările bipolare sau schizofrenia.


Contribuie la sănătatea inimii


Uleiul de peşte conține grăsimi bune, astfel că poate contribui la scăderea colesterolului, ajută în prevenția unor boli cardiovasculare, reglând tensiunea arterială și procesul de coagulare a sângelui. Aici un rol important îl are substanța numită prostaglandină, produsă ca urmare a consumului de ulei de peşte.


Totodată, pentru cei cu probleme de ritm cardiac, de artimii, uleiul de peşte poate ajuta la tratarea acestei afecțiuni, stabilizând bătăile inimii.


Întregul organism iubește uleiul de peşte


Acest tip de ulei ajută în sens multiplu întregul organism. Trecem în revistă alte câteva acțiuni ale acestuia:


-  Ajută sistemul imunitar să facă  față mai bine virușilor și germenilor. Efecte deosebite se remarcă în afecțiuni autoimune.


-  Susține funcționarea optimă a organismului și întârzie îmbătrânirea, datorită faptului că distruge radicalii liberi.


-  Susține vederea, combate evoluția problemelor care afectează vederea centrală, ca urmare a îmbătrânirii.


-  Poate ameliora afecțiuni diverse, prin reducerea inflamaţiilor.


-  Se cunosc beneficii pentru păr și piele, de asemenea. O dietă echilibrată este o sursă sigură pentru păr sănătos și piele. În ceea ce privește sănătatea scalpului și a podoabei capilare, uleiul de peşte hrănește foliculii și astfel îmbunătățește ritmul de creștere și sănătatea părului. La nivelul pielii acțiunea este remarcată de asemenea, prin faptul că aceasta devine mai fermă și fină, unghiile mai tari și mai puțin casante.


Uleiul de peşte ca recomandare pentru copii


Din nou vorbim despre recomandarea principală, aceea de a consuma ulei de peşte datorită avantajelor ce au legătură cu dezvoltarea cognitivă. Specialiștii vorbesc și despre efectul asupra sistemului osos și per total despre dezvoltarea armonioasă.


Uleiul de peşte, într-o formulă adaptată conform grupei de vârstă, poate fi administrat încă din primele săptămâni de viață. Este un supliment complex ce nu cunoaște contraindicații.


În oferta noastră veți găsi uleiul de peste sub formă de capsule moi, ce se administrează zilnic. Conține nimic mai mult decât acest ulei pur și bogat în nutrienți. Dozele sunt cele recomandate la scară largă, dar pentru cazuri precum femei însărcinate, care alăptează sau pentru cei care se află sub tratament cu produse anticoagulante, sfatul unui specialist este de preferat.


Desigur, o dietă sănătoasă este punctul de plecare pentru un organism sănătos, un tratament la îndemâna oricui. Presupune rigori și de aceea pare mai ușor să fim neglijenți din acest punct de vedere. Consumul de peşte este o recomandare, dar mai cu seamă şi uleiul de peşte trebuie introdus ȋn rutina alimentară, datorită beneficiilor complexe de care dă dovadă.


Vă așteptăm în cadrul paginii noastre https://www.biosano.ro pentru comenzi.