Uleiul de ricin este cunoscut în primul rând datorită proprietăţilor sale laxative. În plus, acesta poate atenua durerile de cap şi de spate. Este foarte utilizat în industria cosmetică.

     Uleiul de ricin are o mulţime de proprietăţi medicinale şi cosmetice. Iată câteva dintre ele!

     Proprietăţi medicinale:

  • Efect laxativ - acesta acţionează asupra intestinului şi stimulează peristaltismul.
  • Împotriva durerilor de cap, spate şi burtă - cataplasmele fierbinţi cu ulei de ricin alină durerile. O bucată de tifon se îmbibă în ulei cald şi se aplică pe zona dureroasă. Se aplică o folie pentru a menţine temperatura pentru mai mult timp.

     Proprietăţi cosmetice:

  • Păr şi scalp - excelent ca mască pentru păr. Poate fi amestecat şi cu alte tipuri de ulei. Uleiul se masează pe păr şi scalp. De asemenea, se poate amesteca cu gălbenuşuri de ou. Acest amestec face părul moale, mătăsos şi strălucitor. Aplicate cu regularitate, măştile cu ulei de ricin fortifică părul şi îl fac mai sănătos.
  • Gene şi sprâncene - uleiul de ricin se poate aplica pe gene şi pe sprâncene. Trebuie să se evite contactul cu ochii. Efectul tratamentului? Gene şi sprâncene mai bogate.
  • Pielea aspră de pe coate şi genunchi - masată frecvent cu ulei de ricin, pielea de pe coate şi de pe genunchi se înmoaie. Pentru pielea călcâielor se poate prepara un amestec din ulei de ricin şi cremă hidratantă.
  • Demachiant - amestecul se pregăteşte astfel:  1/10 ulei de ricin şi 9/10 ulei de sâmburi de struguri (piele uscată), ulei de jojoba (ten gras) sau ulei de migdale dulci (ten normal).

 

ulei de ricin