Ulei de macadamia se extrage prin presarea la rece a nucilor unui arbore care creste in Australia si se numeste Macadamia ternifolia. In Romania, nucile de macadamia sunt putin cunoscute, insa in Australia sunt considerate o gustare sanatoasa (cum sunt la noi alunele). Au un gust delicat, dulceag si sunt pline de substante nutritive.

     Uleiul de macadamia si o multitudine de componente valoroase

     Uleiul de macadamia este o sursa excelenta de acizi grasi nesaturati, precum Omega-3, Omega-6 si Omega-7. De asemenea, acesta contine vitamine din grupul B, provitamina A, vitaminele E, K si PP. Acest produs contine in mod natural uleiuri eterice, pectina, compusi sulfurosi, lecitina si minerale.

     Uleiul de macadamia contine acid palmitoleic, asemanator cu sebumul produs de piele. Pe scurt, acest lucru inseamna ca uleiul de macadamia are o structura similara cu cea a barierei naturale de protectie a pielii. De aceea se absoarbe rapid in piele si hidrateaza in profunzime.

     Cum se foloseste uleiul de macadamia?

     Uleiul de macadamia se poate folosi pentru par sau ca ulei de masaj. De asemenea, se poate adauga in produsele cosmetice, masti, lotiuni si in produse pentru ingrijirea parului uscat si fragil.

     Uleiul de macadamia este recomandat in special pentru:

  • Piele matura, cu celulita vizibila, deoarece intareste bariera naturala de protectie si oferta fermitate pielii, datorita continutului de vitaminele A si E
  • Piele imbatranita – reduce ridurile, deoarece contine acid oleic si antioxidanti cu efect de combatere a actiunii negative a radicalilor liberi
  • Piele iritata de la soare – contine filtre UV
  • Consolidarea bronzului, datorita prezentei beta-carotenului
  • Par uscat si deteriorat