Uleiul de morcov se obtine prin presarea semintelor de morcov. Are o culoare portocalie delicata si o multime de proprietati cosmetice.

     Ce contine uleiul de morcov?

     Uleiul de morcov, ca si alte uleiuri cosmetice, este foarte hranistor, iar acest lucru se datoreaza vitaminelor si mineralelor pe care le contine. Este sursa de:

- vitamina A

- beta, alfa și gamma caroten

- vitamine din grupul B

- vitamina PP

- vitamina C

- vitamina H

- vitamina K

- vitamina E

- fosfor

- cupru

- calciu

- iod

- zinc

- fier

     Utilizarea cosmetica a uleiului de morcov

     Uleiul de morcov este foarte util in zilele insorite si calduroase de vara. Betacarotenul accenteaza bronzul si il mentine pentru mai mult timp.

     Vitamina E din uleiul de morcov lupta in mod eficient impotriva radicalilor liberi, incetinind procesele de imbatranire si implicit a aparitiei ridurilor. Din acest motiv, uleiul de morcov este indicat pentru ingrijirea tenului matur. Vitamina E actioneaza ca un antioxidant si mai este cunoscuta sub numele de „vitamina tineretii”. In plus, atenueaza simptomelor arsurilor provocate de soare.

     Vitamina A are un rol foarte important in functionarea optima a organismului uman. Este responsabila de aspectul placut al pielii, parului si unghiilor. In pklus, regenereaza pielea iritata si imbunatateste productia de colagen, care ofera fermitate pielii.

     Ulei de morcov pentru par

     Uleiul de morcov ( disponibil aici) poate fi folosit ca balsam de par. Acesta netezeste parul si ii ofera elasticitate si stralucire. Masati in mod regulat varfurile firelor de par cu ulei de morcov.

     Cum se utilizeaza uleiul de morcov?

- adaugat in alte produse cosmetice – creme sau lotiuni

- masti pentru piele

- in amestec cu ulei de cocos creeaza o masca de par hranistoare

- ca ulei de masaj

- in amestec cu un alt ulei, aplicat pe piele inainte de expunerea la soare

- se potriveste foarte bine in amestec cu uleiul de migdale.