Uleiul de şofrănel conţine o cantitate seminificativă de vitaminele C şi E, fitosteroli, acid linoliec şi acid linolenic. Are proprietatea de a reduce nivelul de zahăr şi de colesterol din sânge. De asemenea, are efecte anti-aterosclerotice și anti-diabetice.

     Uleiul de şofrănel conţine o cantitate mare de acizi graşi esenţiali. Aceştia sunt esenţiali pentru menţinerea unei stări optime de sănătate, în special a pielii. De asemenea, acest ulei conţine vitamina E în formă naturală - numită şi vitamina tinereţii. Această vitamină combate efectele negative ale radiaţiilor, previne îmbătrânirea prematură a pielii şi degradarea fibrelor de colagen. Vitamina E creează o barieră antioxidantă care protejează pielea.

     Prezent în uleiul de şofrănel, acidul  linoleic înmoaie şi netezeşte pielea, îmbunătpţeşte elasticitatea şi previne deshidratarea. Prin urmare, pielea capătă fermitatea de care are nevoie.

     Încă în stadiu de cercetare se află proprietatea uleiului de şofrănel de a încetini creşterea părului după epilarea cu ceară. Cum se foloseşte? După epilare, se aplică ulei pe piele şi se lasă să se absoarbă.

 

     Cum se aplică?

     Uleiul de şofrănel se aplică pe pielea curată, evitând zona ochilor. Pentru efecte sporite, acesta se aplică pe pielea umedă.

 

sofranel