Nucile braziliene conţin cea mai mare cantitate de seleniu din regnul vegetal. Se numără printre cele mai nutritive nuci din lume. Gustul lor seamănă cu cel de migdale. Nucile de Brazilia sunt ideale pnetru diabetici, după intervenţii chirurgicale, în perioade de slăbiciune şi stres.

     Nucile Braziliene pot fi consumate ca atare, ca şi gustare, însă pot fi utilizate şi pentru a prepara deliciosul unt de nuci braziliene. Poftă bună!

     Unt de nuci braziliene

     Ingrediente (1/2 borcan):

  • 80 g nuci braziliene
  • 20 g nuci
  • 2 - 3 linguri ulei de rapiţă
  • 1 lingură miere
  • Un praf de sare

     Preparare:

     Ingredientele se pun într-un blender şi se amestecă până se obţine o pastă şi gata! Untul se pune într-un borcan şi se păstrează la frigider până la 2 săptămâni.