Untul de shea se obtine prin presarea la rece a fructelor unui arbore african numit Karite (Shea). Untul de cafea este un ulei extras din boabele de cafea si are o aroma deosebita. Pe care sa il alegi pentru ingrijirea zilnica?

     Ce proprietati cosmetice au?

     Unturile cosmetice au o multime de properietati nutritive pentru piele. Spre deosebire de uleiurile cosmetice, untul are o consistenta solida, dar se topeste la contactul cu pielea. Untul se poate folosi ca produs cosmetic finit sau se poate adauga in alte produse cosmetice. De asemenea, unturile cosmetice se pot folosi pentru masaj. Cele mai populare unturi cosmetice sunt untul de shea si untul de cafea.

     Untul de shea – cum actioneaza si ce proprietati are?

     Popular in Europa, untul de shea este utilizat ca si produs cosmetic, insa in Africa, de unde acesta provine, se foloseste si la gatit. Arborele de Karite este considerat a fi datator de viata si vindecator.

     Untul de shea are proprietati nutritive datorita continutului de vitaminele A, E si F. In plus, este sursa de acid oleic, stearic, palmitic, linolenic, trigliceride si alatonina. De asemenea, este hipoalergenic si are o actiune blanda asupra pielii si a parului.

     Cum actioneaza untul de shea?

  • Protejeaza impotriva deshidratarii
  • Calmeaza iritatiile si inflamatiile
  • Regenereaza pielea
  • Ofera fermitate
  • Imbunatateste elasticitatea pielii
  • Actioaneaza ca un filtru UV natural
  • Emoliaza pielea

     Unt de shea - utilizare

  • Hidratarea zonelor uscate ale corpului – coate, genunchi, calcaie
  • Se poate adauga cada de baie pentru a emolia pielea
  • Pentru ingrijirea zilnica
  • Pentru eliminarea vergeturilor
  • Crema de protectie, in special impotriva frigului si a vantului
  • Crema pentru pielea iritata, alergica
  • Dupa epilare
  • Balsam de par sau masca pentru varfuri deterioarate

    

     Untul de cafea in lupta impotriva celulitei + alte proprietati

     Untul de cafea este un produs cosmetic natural obtinut prin presarea la rece a boabelor de cafea. Datorita continutului de cofeina, untul de cafea are proprietati de stimulare a circulatiei sanguine la nivelul pielii si ofera fermitate, astfel incat acest unt este un ingredient exceptional in eliminarea celuliei, cicatricilor sau a vergeturilor. De asemenea, untul de cafea poate fi aplicat pe pielea cu semne de imbatranire prematura si care necesita hidratare intensa. Consistenta sa este neteda, moale si matasoasa, untul fiind foarte bine absorbit.

     Unt de cafea – utilizare

  • Unt de corp, cu efect subtil de incalzire
  • Crema impotriva imbatranirii pielii – cofeina contine o multime de antioxidanti cu efect de combatere a efectelor negative ale radicalilor liberi din mediu; de asemenea, are efect antiinflamator
  • Crema de protectie care formeaza o pelicula delicata, care protejeaza pielea impotriva deshidratarii excesive
  • Masca pentru scalp
  • Balsam de par
  • Balsam de buze