Uleiul de cocos a devenit foarte popular în utlimul timp. Se poate folosi într-o mulțime de moduri și în diverse domenii, de la industria cosmetică, până la gătit. Unele moduri de utilizare pot părea ciudate, însă se pare că efectul este extraordinar.

 

ulei cocos

Iată 20 dintre cele mai bune moduri în care se poate folosi uleiul de cocos:

1. Ulei de masaj: uleiul de cocos relaxează mușchii încordați și tensionați. Adaugă și câteva picături de ulei esențial pentru un efect sporit.

2.Piciorul atletului: proprietățile antifungice ale uleiului de cocos poate trata orice ciupercă. Adaugă și câteva picături de ulei de oregano sau arbore de ceai pentru a mări efectul antifungic.

3. Acnee : uleiul de cocos luptă împotriva bacteriei care cauzează acneea. Aplică direct pe coșuri și o să observi cum acestea se reduc.

4. Demachiant: uleiul de cocos se poate folosi pentru a înlătura machiajul de pe față.

5. Păduchi: uleiul de cocosînlătură și combate acestă problemă enervantă.

6. Vergeturi: previne și estompează vergeturile provenite de la sarcină.

7. Negi și alunițe: masează cu ulei zona afectată și acoperă cu un bandaj. Repetă procedura până la dispariția negilor și a alunițelor.

8. Loțiune de corp: uleiul de cocos este excelent pentru a hidrata și catifela pielea aspră, uscată sau descuamată.

9. Exfoliant pentru față: amestecă ulei de cocos cu bicarbonat de sodiu, zahăr sau scorțișoară și fulgi de ovăz pentru un excelent exfoliant homemade.

 

ulei cocos

10. Mătreață: masează-ți scalpul cu ulei de cocos pentru a scăpa de mătreață.

11. Reducerea apetitului: ia o linguriță de ulei de cocos înainte de masă, pentru a nu fi tentat să mănânci mai mult decât ai nevoie.

12. Riduri: aplică pe liniile fine, cute și riduri pentru a rehidrata pielea și pentru a scăpa de riduri.

13. Dureri de gât: dizolvă 1 lingură de ulei de cocos în cavitatea bucală și lasă-l să alunece pe gât. Acesta va proteja gâtul, va stimula vindecarea membranelor și va lupta împotriva infecțiilor.

14. Herpes: masează zona afectată cu ulei de cocos, pentru a scăpa de această problemă inestetică. Dacă adaugi și câteva picături de ulei de arbore de ceai, efectul este sporit.

15. Balsam de buze: uleiul de cocos protejează și hidratează buzele. De asemenea, acesta oferă și protecție împotriva razelor violete, de aproape SPF 4.

 

ulei cocos

16. Degerături: uleiul de cocos are proprietăți antivirale și vindecă degerărurile. Masați la nevoie și adăugați câteva picături de ulei de oregano pentru a grăbi vindecarea.

17. Lubrifiant: uleiul de cocos oferă o lubrifiere naturală pentru momentele intime, însă nu are trebui folosit împreună cu prezervativul, deoarece și acesta conține uleiuri și ar putea interacționa între ele.

18. Înlătură guma de mestecat: uleiul de cocos înlătură guma de mestecat și alte chestii lipicioase din păr, de pe haine sau de pe orice alte suprafețe.

19. Îngrijirea animalelor de companie: uleiul de cocos poate face o mulțime de lucruri pentru animalele de companie, atât pe plan intern, cât și extern. Acesta îmbunătățește funcția respiratorie, oferă strălucire blănii, ameliorează problemele articulare, curăță urechile, scapă de purici, etc.

20. Vânătăi: aplică ulei de cocos pe vânătăi, pentru ca acestea să se estompeze și vindece într-un timp record.

 

ulei cocos

Acestea sunt doar câteva idei de întrebuințare a uleiului de cocos, însă dacă îți pui imaginația la lucru, cu siguranță o să găsești și altele.