0,00 RON
0

Cosul meu

produs - 0,00 RON
Promotiile se termina in:
Transport gratuit in toata tara pentru comenzile mai mari de 199 de lei de lei prin curier rapid
Transport gratuit la comenzile mai mari de 199 lei

Alergii

 

Alergiile

Poluarea mediului, nutriţia nesănătoasă, alimentele procesate şi medicamentele chimice antibiotice sunt principalii factori care contribuie la apariţia alergiilor.

Dacă suferiţi de rinoree, congestie nazală, strănut, conjunctivită, probleme respiratorii şi dificultăţi de respiraţie, leziuni ale pielii, mâncărimi sau infecţii recurente ale tractului respirator, cu siguranţă faceţi parte dintre cei care suferă de o afecţiune din ce în ce mai frecventă, şi anume alergia.

În jurul nostru există o mulţime de substanţe alergene. Apariţia alergiei este condiţionată atât de factorii genetici, cât şi de cei de mediu.

Alergia este o reacţie imună a organismului la contactul cu substanţe cunoscute sub denumirea de „alergeni”, care generează inflamaţii. Aceste substanţe sunt de obicei inofensive pentru organism, însă sistemul imunitar le consideră periculoase şi se pregăteşte de „atac”.

Alergiile sunt de mai multe tipuri:

-         La substanţe inhalate: alergeni prezenţi în aer

-         Produse alimentare: anumite substanţe din alimente

-         De contact: unele substanţe pot crea alergii la contactul cu pielea

-         Medicamente: unele substanţe din medicamente pot produce reacţii alergice.

Cele mai comune alergii prin inhalare sunt la praf, datorită prezenţei acarienilor, la polen, spori de mucegai şi la păr de animale de companie.

Alergiile nu sunt greu de recunoscut, deoarece apar la scurt timp după contactul cu substanţa alergenă. În diagnosticul bolii, un rol important joacă investigarea corelaţiei dintre alergen şi simptomele comune ale alergiei.

Rinoreea, strănutul, conjunctivita şi senzaţia de mâncărime sunt cu siguranţă simptome ale alergiei la o substanţă inhalată. Dificultăţile de respiraţie şi accesele de tuse sunt simptome ale astmului.

Înroşirea pielii, mâncărimea şi apariţia erupţiilor cutanate după consumarea căpşunilor, portocalelor şi a alunelor sunt semne ale alergiilor alimentare. Inflamarea zonei care a fost înţepată de o insectă poate fi, de asemenea, semn de alergie.

O metodă simplă de a combate alergiile este pur şi simplu evitarea alergenilor. Însă, acest lucru nu este întotdeauna posibil. De exemplu, în perioada de polenizare suntem expuşi alergenilor, fie că ne place acest lucru sau nu.

Pentru a reduce riscul de alergii, este bine să aveţi încredere în natură şi să introduceţi în dietă produse care să vă ajute să reduceţi sau eliminaţi (în timp) simptomele alergiei.

 

Disclaimer

Oferta valabila in limita stocului disponibil!

* Biosano.ro nu sustine existența alimentelor minune. Produsele prezentate pe site sunt eficiente doar atunci când sunt integrate într-un stil  de viață sănătos. Suplimentele alimentare nu pot înlocui o dietă echilibrată. Rețineți că doar un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată asigură buna funcționare a organismului și vă ajută să vă mențineți în formă.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Toate informațiile prezentate pe site au rol informativ. Înainte de a achiziționa suplimente alimentare, sfătuiți-vă cu medicul dumneavoastră. Informațiile de pe site nu pot înlocui prescripția medicală sau sfaturile medicului sau a terapeutului.