Brownies (negrese) cu nuca de cocos
Brownies ceresti cu nuca de cocos
Ingrediente baza neagra:
Mix pentru negrese 400g Bauckhof
200g unt
2 oua
100 ml lapte
sau pentru varianta de post/vegana:
150g margarina
2 lingurite de faina de seminte de roscove sau
100 ml apa sau bautura de soia
Ingrediente blat alb:
500 ml lapte sau bautura din soia
70g faina de orez
150g unt sau margarina
150g zahar
220g nuca de cocos deshidratata
Ingrediente glazura:
200g de ciocolata neagra
2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Pregatiti mixul de negrese astfel:
Încalziti cuptorul la 175g. turnati continutul plicului într-un vas. Adaugati untul si ouale, amestecati, apoi adaugati treptat laptele, amestecând continuu. Aluatul obtinut se toarna într-o tava si se întinde bine astfel încât sa ocupe toata suprafata.
Se da tava la cuptor, în partea de mijloc, si se lasa la copt pentru aproximativ 25 de minute.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit.
Sau, pentru varianta vegana/de post:
Se încalzeste cuptorul la 175 grade C. Într-un vas, se amesteca margarina cu apa rece sau cu bautura de soia. Se amesteca.
În alt vas, se toarna continutul plicului, se adauga faina de roscove sau de soia si se amesteca. turnati apoi mixul de margarina si apa/lapte si omogenizati totul.
Aluatul obtinut se toarna într-o tava si se întinde bine astfel încât sa ocupe toata suprafata.
Se da tava la cuptor, în partea de mijloc, si se lasa la copt pentru aproximativ 25 de minute.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit.
Aluatul alb:
Se pune laptele la fiert. De îndata ce începe sa fiarba, adaugati faina de orez si continuati sa fierbeti la foc mediu, amestecând încontinuu pâna când amestecul se îngroasa, apoi dati oala de pe aragaz.
Adaugati untul sau margarina, zaharul si nuca de cocos în amestecul înca cald si amestecati bine. turnati amestecul pe baza coapta si lasati la racit.
topping:
topiti cuvertura de ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei într-o baie de apa si amestecati bine. turnati apoi ciocolata topita peste prajitura si neteziti-o.
Lasati negresa cu nuca de cocos sa se raceasca în frigider pâna când toppingul s-a întarit. taiati în bucati si serviti!
Sursa: bauckhof.de