Stil de viata sanatos

Ce putem face pentru a ne intari organismul?

Mai ales in timpul sezonului rece trebuie sa ne intarim organismul pentru a face fata “intrusilor” de tipul virusilor sau bacteriilor . De obicei nu incercam sa prevenim nici macar banalele raceli, iar apoi ne vedem nevoiti sa luam medicamente, care pot avea efecte adverse nedorite. Este bine sa ne intarim corpul in mod constant, atat pentru a preveni bolile, cat si pentru a le face fata atunci cand apar. Pe langa o alimentatie sanatoasa, putem sa ne focusam pe anumite substante, cum este de exemplu clorura de magneziu, un ingredient care se gaseste din plin in sarea din Marea Mediterana si care este cunoscut pentru multiplele lui beneficii, in special pentru faptul ca intareste sistemul imunitar, ajuta digestia si calmeaza sistemul nervos.

clorura de magneziu

Acest tip de sare este folosit la taierea laptelui de soia pentru prepararea branzei tofu, iar datorita acestui fapt, clorura de magneziu mai este cunoscuta si ca sarea nigari. Acest compus nu se gaseste in mod natural decat combinat cu alte elemente, iar sarea aceasta odata ajunsa in sistemul nostru digestiv, se combina cu hidrogenul, formand acid clorhidric. Magneziul in aceasta forma este mai usor de asimilat de catre organism. Exista si alte formule in care regasim magneziul, cum ar fi sulfatul de magneziu, insa organismul nostru il proceseaza in mod diferit.

 

Avem nevoie mare de magneziu pentru sintetizarea proteinelor din corp, pentru asimilarea calciului, pentru eliberarea de serotonina, pentru mentinerea sanatatii muschiului cardiac si a celorlalti muschi din corp, insa un numar foarte mare de romani sufera de un deficit de magneziu. Exista o legatura puternica intre magneziu si calciu, pentru ca magneziul controleaza asimilarea calciului in organism, iar potasiul nu poate ramane in celule fara ajutorul magneziului.

 

Pe langa substantele nutritive de care corpul nostru are atata nevoie pentru a fi sanatos si puternic, este nevoie de cat mai multa miscare. Un chirurg celebru a scris o carte despre cum sa avem o inima mai sanatoasa si a mentionat ca nu anumiti factori singulari sunt responsabili pentru o sanatate precara, cum ar fi fumatul, lipsa de miscare sau deficitul de substante nutritive, ci o combinatie intre acesti factori. Deci chiar daca suntem fumatori de exemplu, macar sa facem destula miscare si sa ne alimentam sanatos. Asta depinde insa doar de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *