Stil de viata sanatos

Ce sa mancam seara pentru o silueta de indiviat

Atunci când iti este seara foame, desi stii ca nu ar trebui sa manânci, sentimentul e groaznic! Nutritionistii spun ca cel mai bine este sa iei cina la ora 19, dar sa nu ne culcam imediat dupa aceea. Dar… cine doarme la ora aia? Cel mai important este sa nu mâncam cu 2 ore înainte de culcare. Ce ar trebui sa avem la ultima masa a zilei? Ceva usor si care sa nu depaseasca 200 de calorii. De asemenea, este indicat sa alegem produse care ne ajuta sa dormim. 

1. Un cocktail de banane cu seminte de chia. Bananele contin doua substante importante care te ajuta sa dormi, si anume magneziu si potasiu. Aceste fructe sunt o sursa de triptofan, aminoacid care contribuie la producerea de serotonina. Semintele de chia accelereaza metabolismul fortifica parul si unghiile si dau senzatie de satietate. stiati ca aztecii puteau sa mearga 24 de ore fara întrerupere dupa ce consumau o lingura de seminte de chia?

2. Kiwi. Este un fruct bogat în vitamina C si contribuie la eliberarea de serotonina, hormonul fericirii – te ajuta sa dormi, are efect antidepresiv, si stimuleaza creierul sa produca melotonina, care regleaza ritmul circadian. Interesant de stiut: s-a realizat un experiment în care, intr-o anumita perioada de timp, un grup de oameni au primit fiecare câte doua kiwi în fiecare seara. S-a dovedit stiintific ca acei oameni visau mai mult si mai frumos.

3. Migdale. De ce? Raspunsul este simplu – contin cantitati mari de magneziu. Magneziul îmbunatateste calitatea somului si te ajuta sa adormi. De asemenea, reduc producerea cortizonului, hormon de stres, si contin vitamine din grupul B, care au efecte benefice asupra sistemului nervos. În plus, nu riscati nimic daca mâncati un pumn de migdale cu 2 ore înainte de culcare – 30 g contin 170 kcal. Doza de seara de migdale va va satisface foamea si va va oferi un somn linisit. stiati ca 40 g de migdale pe zi pot reduce riscul de boli cardiace coronariene?

 

4. Iaurt cu seminte de in sau seminte de dovleac. Iaurtul trebuie sa fie simplu si degresat. Pentru a îi îmbunatati gustul, puteti adauga un pumn de seminte de dovleac sau de in. Acestea din urma sunt foarte eficiente împotriva constipatiei. În schimb, semintele de dovleac reduc nivelul de colesterol rau, îmbunatatesc vederea si sunt de ajutor în lupta împotriva acneei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *