Stil de viata sanatos, Noutati

Ciuperci coapte cu usturoi si otet balsamic – Reteta vegana

Ciuperci proaspete gatite într-un strat de marinada cu usturoi si otet balsamic. O reteta usoara si gata în doar 30 de minute!

Ingrediente:

900-1000 g de ciuperci la alegere

2 linguri de unt vegan

5 catei de usturoi

2 linguri de fulgi de drojdie inactiva

1 lingurita de condimente italienesti

3 linguri de sos tamari sau alt sos de soia cu continut redus de sodiu

3 linguri de otet balsamic

1 lingurita de sirop de artar

Pentru servire:

1 lingura de patrunjel proaspat, maruntit, sau orice alte ierburi proaspete preferati

1 vârf de cutit de sare grunjoasa si piper negru

Mod de preparare:

Preîncalziti cuptorul.

tapetati o tava mare cu hârtie de copt.

topiti untul vegan într-un bol mic. Adaugati restul ingredientelor pentru marinada (usturoi, condimentele italienesti, fulgii de drojdie, sosul tamari, otetul balsamic si siropul de artar) si amestecati bine compozitia cu un tel.

Într-un bol mare adaugati ciupercile proaspete. turnati marinada pe deasupra si amestecati usor pentru  a nu sfarma ciupercile. Cu o lingura crestata (cu gauri pentru scurgerea lichidului) scoateti ciupercile si asezati-le în tava tapetata rasfirat, pentru a se coace uniform. Pastrati excesul de marinada pentru mai târziu.

Coaceti ciupercile timp de 20 de minute sau pâna se înmoaie. Când sunt gata, transferati-le într-un vas curat. Încalziti marinada ramasa la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde (nu foarte mult pentru ca usturoiul sa fie înca proaspat). Stropiti ciupercile cu aceasta marinada, presarati pe deasupra patrunjelul maruntit sau ierburile aromatice alese,  sare grunjoasa si piper.

Preparatul se poate servi ca atare sau alaturi de piure, cartofi copti, piure de conopida sau asparagus la gratar.

Pofta buna!

Sursa: thecheekychickpea.com