Stil de viata sanatos, Noutati

Clatite cu faina de migdale

Clatite cu faina de migdale

Învata sa pregatesti rapid si usor clatite delicioase cu faina de migdale! Simple, pufoase si aromate, ele sunt perfecte de savurat la micul-dejun.

Îndulcite cu banane coapte, ele nu contin zahar rafinat în compozitie. Singura sursa de zahar natural provine de la siropul de artar pe care îl veti turna la final peste clatite.

Cu doar 7 ingrediente poti pregati un mic-dejun de care se pot bucura si cei mai pretentiosi, clatitele cu faina de migdale fiind o optiune keto, fara gluten, fara lactate si cu putine calorii!

Faina de migdale este o alternativa perfecta pentru faina alba, fiind nu numai savuroasa, dar si bogata în nutrienti. Aceasta contine vitamine, minerale, proteina si fibre si este bogata în acizi grasi nesaturati. totusi, pentru ca este fara gluten, aluatul obtinut cu aceasta faina are nevoie de mai multe oua pentru a se putea lega.

Ingrediente pentru clatite:

4 oua mari

½ cana cu lapte de migdale neîndulcit

¼ cana de ulei vegetal

1 lingurita de extract de vanilie

1 banana coapta sau, daca nu va plac bananele, puteti înlocui cu ¾ sirop de mere neîndulcit

1 lingurita de praf de copt

Un vârf de sare

2 cani de faina de migdale

Ulei vegetal (de cocos, de avocado) pentru prajit

topping:

Sirop de artar

Fructe de sezon

Mod de preparare:

Într-un blender, adaugati ouale, lapte de migdale, uleiul vegetal, extractul de vanilie, banana, praful de copt, sarea si faina de migdale. Mixati pâna când toate ingredientele sunt perfect omogenizate.

Într-o tigaie antiaderenta încalziti la foc mediu 1 lingura de ulei vegetal. turnati ¼ de cana din aluatul obtinut. Întindeti-l usor pe suprafata tigaii cu ajutorul unei spatule. Prajiti-l cam 1-2 minute sau pâna când se formeaza bule pe suprafata aluatului. Întoarceti apoi clatita pe cealalta parte si lasati-o cam 2 minute ori pâna când capata o culoare spre maro-auriu.

Repetati aceleasi instructiuni si pentru aluatul ramas.

La final, adaugati pe clatite fructe proaspete,  turnati sirop de artar si serviti-le calde.

Pofta buna!

Sursa: foolproofliving.com