Clatite cu faina de tapioca
tapioca, originara din America de Sud, provine din radacina arbustului „manioc” si este o sursa excelenta de carbohidrati, vitamina B9, fier, calciu potasiu, fosfor, fibre, precum si acizii omega 3 si 6. Faina de tapioca este folosita în principal la prepararea budincilor, sosurilor, prajiturilor si a clatitelor, dupa cum puteti vedea si în reteta de mai jos:
Clatite cu faina de tapioca:
Ingrediente
– 8 linguri de faina de tapioca
– 8 linguri de faina de porumb
– 200 ml de lapte
– 2 oua
– 1 lingura de ulei
– un praf de sare
Mod de preparare:
Adaugati ouale într-un castron, împreuna cu laptele, sarea si uleiul. Se adauga faina putin câte putin, amestecând încontinuu. Aluatul se lasa timp de 15 minute sa se odihneasca, dupa care se prepara clatitele, turnând putina compozitie în tigaia încinsa. Le puteti umple cu gem, dulceata, crema de cocos sau fructe proaspete.
Pofta buna!