Retete

Clatite cu mere

Xilitolul are cu 40% mai putina valoare calorica si cu 75% mai putine glucide decât zaharoza si este absorbit în organism cu participare minima din partea insulinei, astfel încât are indicele glicemic de 14 ori mai mic decât zaharul obisnuit din sfecla.

Proprietatile xilitolului:

  • Recomandat în special oamenilor care tin o dieta cu putine calorii

  • Elimina respiratia urât mirositoare

  • Întareste sistemul imunitar

  • Are efect antibacterian.

Sarea de Himalaya este cea mai pura si sanatoasa sare din lume. Aceasta contine nu mai putin de 84 de vitamine si minerale de care corpul nostru are nevoie pentru a functiona într-un mod optim.

Proprietatile sarii de Himalaya:

  • Combate bolile legate de sinusuri, cum ar fi durerile de gât, nasul înfundat, infectiile urechii

  • Vindeca reumatismul

  • Combate inflamatia pielii si a articulatiilor

  • Regenereaza pielea

  • Normalizeaza tensiunea arteriala

  • Hidrateaza organismul si îii ofera nutrientii de care are nevoie.

Clatite cu mere

Ingrediente:

Preparare:

  1. Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.

  2. Se adauga lapte, galbenus de ou si xilitol.

  3. Din albus se face spuma, dupa care se adauga la compozitie.

  4. Se decojesc merele si se taie în felii groase de 2 cm.

  5. Feliile de mar se introduc în aluat, dupa care se prajesc bine pe amblele parti.

  6. Se presara cu zahar pudra. Optional, se pot decora cu frunze de menta si merisoare.