Retete, Noutati

Clatite cu xilitol si faina de nuca de cocos

Xilitoliul este o substanta care are cu 40% mai putina valoare calorica si cu 75% mai putine glucide decât zaharoza. În plus, este absorbit lent si prelucrat de organism cu o participare minima a insulinei, astfel încât indicele glicemic este de 14 ori mai mic decât în cazul zaharului din sfecla. Xilitolul are gust si aspect asemanatoare zaharului obisnuit. Cu toate acestea, actioneaza în mod diferit. Întareste sistemul imunitar si nu face ravagii în organism, ca zaharul obisnuit.

Daca încerci sa reduci consumul de zahar, însa nu poti renunta la dulciuri, noi îti propunem aceasta reteta de clatite cu xilitol.

Clatite cu xilitol si faina de cocos

Ingrediente:

– 15 g de faina de nuca de cocos

– 15 g de xilitol

– 4 oua

– un pic de sare

ulei de nuca de cocos pentru prajit (5 g)

– 1 lingurita de cacao

– 3 linguri de iaurt grecesc

– fructe la discretie (smochine, zmeura, afine)

Mod de preparare:

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu sare. Adaugati faina, galbenusurile si xilitolul amestecând constant.

Preîncalziti uleiul de nuca de cocos în tigaie. Cu o lingura mare sau cu un polonic adaugati aluatul în tigaie astfel încât sa aiba o forma circular. Lasati aluatul sa se rumeneasca pe ambele parti, la foc mic.

Când sunt gata, le scoateti pe o farfurie si le puteti servi cu iaurt grecesc, fructe si cacao.

Pofta buna!