Noutati, Concursuri

Coconut Macarons

Coconut macarons

Ingrediente:

-30 g zahar
-15 ml apa
-120 g frisca lichida
-150 g zahar pudra
-4 albusuri de oua
-putina sare
-150 g de zahar
-40 ml apa

Mod de preparare:

Într-o tigaie mai mica punem 30 g zahar cu 15 ml apa la foc mediu. Când zaharul începe sa se topeasca adaugam fulgii de cocos si învârtim pâna devin aurii/caramelizati. într-un bol topim ciocolata alba împreuna cu frisca lichida, iar peste adaugam fulgii de cocos caramelizate si amestecam bine.

În vasul unui robot de Bucatarie punem faina de migdale împreuna cu zaharul pudra si extractul de nuca de cocos si amestecam pâna devine o pudra omogena.

Luam 2 albusuri de ou si le amestecam Putin cu un tel pâna devine o spuma, apoi le turnam peste amestecul de faina.

Într-o craticioara punem cele 150 g de zahar împreuna cu 40 ml apa si lasam pâna începe sa fiarba. Luam celelalte 2 albusuri si le punem în bolul unui mixer si începem sa le batem cu putina sare. Când albusurile încep sa se lege, turnam zaharul din craticioara peste si continuam sa mixam pâna prinde consistenta de bezea.

turnam bezeaua peste amestecul de faina de migdale si amestecam cu o spatula foarte foarte bine pâna aluatul devina moale si lipicios.

Cu ajutorul unui pos, formam macarons-ul în tava tapetata cu hârtie de copt. Dupa ce am umplut tava, o lovim Putin pentru a se aseza cum trebuie aluatul. Lasa sa se usuce macarons-ul si bagam tava la cuptor pentru 20 min la 150 grade.

Dupa ce s-au racit, putem începe sa îi umplem cu crema de ciocolata alba si fulgi de cocos.

Enjoy!

Sursa: www.dolceappetit-blog.com/retete/coconut-macarons

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *