Stil de viata sanatos, Retete

Condimentele, savoarea preparatelor

La origini, acestea erau de fapt leacuri babesti. Exista si o conceptie conform careia bolile sunt alungate de mirosuri puternice si de aceea un amestec de plante si mirodenii se ardea în biserici, ca masura de tamaduire. Interesant este ca grecii si romanii foloseau leustean, marar sau telina pentru a crea coronitele învingatorilor, acestea fiind înlocuite ulterior de laur pentru ca rezista mai mult timp.

Astfel de exemple demonstreaza ca prezenta condimentelor în vietile oamenilor a existat practic dintodeauna si scopul cu care erau folosite era mai divers. Acum însa ne rezumam în a defini un altfel de gust al mâncarurilor. Doar ca tinând cont de aceasta preferinta industria a început sa ofere tot felul de solutii practice, chipurile, însemnând amestec uscat de condimente, alaturi de sare si alti conservanti. Este adevarat ca gustul mâncarurilor se schimba, însa aceasta varianta nu este una sanatoasa.

Pentru ca în trecut erau scumpe, mirodeniile defineau un statut special astfel încât cei care îsi permiteau sa le includa în retete erau oameni puternici si influenti în societate. Acum se pare ca unii considera pierdere de vreme sa culeaga mirodeniile, sa se ocupe de uscarea lor si de depozitare, spre a fi folosite. Din comoditate, se îndreapta spre produse ambalate, care nu pot garanta ca au continut veridic de mirodenii si atât. Cel putin cele care nu fac parte din gama Biosano.

Beneficiile mirodeniilor pure

Este un lucru studiat si demonstrat ca mirodeniile promoveaza starea de bine, de sanatate pentru ca printr-o serie de actiuni pe care le dezvolta în organism, pot inhiba anumite boli degenerative. Cu un continut mare de antioxidanti, mai mare decât în cazul legumelor si fructelor, mirodeniile pot preveni boli, cardiovasculare spre exemplu, mentin elasticitatea pielii, iar proprietatile curative nu se opresc aici.

Iata câteva exemple mai concrete si cum le puteti include în dieta zilnica:

Scortisoara

Va duce cu gândul la vinul fiert din toiul iernii. Aceasta poate sa scada glucoza si trigliceridele, colesterolul si este indicata spre a fi consumata chiar si de catre cei care au diabet de tip 2. Are proprietati antimicrobiene, antiinflamatorii si poate diminua disconfortul gastric.

Macinata sau betisoare, scortisoara se gaseste si în lista noastra de oferte, aici: https://www.biosano.ro/produse-alimentare/condimente/scortisoara

Oregano

Despre oregano se stie ca are proprietati antibacteriene si antivirale si ajuta organismul sa lupte cu infectii. Poate fi folosit proaspat, uscat, în special la preparate din peste, vita, la pui sau brânzeturi. Unii adora oregano la pizza.

Contine vitamine precum A, C, acizi grasi si este sursa de fier si magneziu. Ai suficiente motive sa îl cauti, mizând pe consumul de oregano când ai disconfort gastric, pentru dureri de stomac, menstruale sau pentru tuse. Gaseste varianta potrivita tie, aici: https://www.biosano.ro/catalogsearch/result?q=oregano.

Busuiocul

În acest caz vorbim de o sursa de vitamina A, magneziu si potasiu în principal. Busuiocul nu este doar aromat, ci si benefic pentru stari de greata, indigestie, pentru constipatie sau probleme respiratorii. Atentie, cel proaspat este mai intens decât varianta uscata.

Poate fi adaugat în sosuri diverse, la fasole, spaghete sau pizza. Pentru orice tip de combinatie ai dori sa faci, ti-am pregatit variante: https://www.biosano.ro/catalogsearch/result?q=busuioc, inclusiv rosii combinate cu usturoi si busuioc.

toate aceste produse puse la dispozitie la Biosano sunt realmente mirodenii pure. Se consuma modernat si diversificat, putând fi la îndemâna pentru diverse leacuri babesti de încercat sau pur si simplu adaugate în preparate, savurate pentru gustul lor, cu beneficiu la pachet ca sunt si sanatoase.