Cum se prepara cafeaua verde?
Desi se poate administra si sub forma de comprimate, cel mai sanatos mod de a consuma cafeaua verde este sub forma de infuzie.
Important de stiut este faptut ca boabele nu trebuie macinate in râsnita deoarece acestea sunt foarte dure si pot deteriora râsnita, iar pe lânga acest aspect, nu este necesara o macinare foarte fina a cafelei pentru proprietatile sunt emanate chiar daca aceasta este mai grunjoasa.
Cel mai indicat mod de a macina/marunti boabele de cafea verde este sa le zdobiti/pisati într-un mojar.
Cafeaua verde macinata se prepara în mod diferit fata de cea neagra, si anume: peste 1 lingurita de cafea se toarna 250 de ml de apa fierbinte si se lasa la infuzat timp de 2 minute.
Modalitati indicate de preparare: prin infuzie si prin fierbere.
Prepararea cafelei verzi prin infuzie
Prepararea unei infuzii de cafea verde este o actiune rapida si dureaza 20 de minute.
Dupa expirarea timpului de infuzare, se poate adauga xilitol sau alti îndulcitori fara calorii, precum si miere sau sirop de agave, dupa preferintele individuale. Daca doriti sa obtineti efecte rapide si pierdere in greutate, ar trebui sa consumati aceasta bautura neîndulcita sau macar sa folositi îndulcitori fara calorii, precum stevia si xilitolul.
Cafeaua se poate strecura cu ajutorul unei site, desi acest lucru nu este neaparat necesar.
Zatul cafelei se decanteaza destul de repede si contine substante care continua sa se elibereze în bautura, chiar si dupa expirarea timpului de infuzare.
Important: boabele nu se macina in râsnita
Prepararea cafelei verzi prin fierbere la ibric
Mai este o modalitate de preparare a cafelei verzi, doar ca dureaza ceva mai mult timp. Aceasta modalitate presupune zdrobirea boabelor de cafea verde într-un mojar, desi acest lucru nu este absolut necesar deoarece boabele se pot folosi si întregi.
Boabele de cafea sau cafeaua maruntita în mojar se pun într-un ibric, se adauga apa si se fierb timp de 15 minute, amestecând din când în când.
Bautura obtinuta se acopera si se lasa timp de 1 ora, crescând astfel eficienta extractului preparat.
Recomandari
Se recomanda consumul a 2 – 3 cesti de cafea verde pe zi, prima cafea fiind consumata dimineata pe stomacul gol.
Daca nu va puteti obisnui cu gustul specific amarui de cafea verde, puteti îndulci cafeaua cu miere sau cu alti îndulcitori. Însa daca doriti sa scapati în timp record de kilogramele în plus, este indicat sa consumati cafeaua verde neîndulcita mai ales ca putin gust amarui nu este considerat un efort prea mare pentru o silueta mai supla.