Spirulina

Cum tratam o raceala? 5 modalitati de combatere a infectiei acasa!

Un dintre cele mai frecvente boli cu care ne confruntam, în special toamna si primavara, este raceala. Cum putem trata aceasta afectiune atunci când suntem înconjurati de oameni, avem imunitatea scazuta si suntem predispusi la infectii? Atunci când raceala se agraveaza, poate fi confundata cu gripa. Dar nu te speria – îti prezentam 5 metode eficiente si verificate de a trata o raceala!

Racelile frecvente 

Daca te confrunti cu simptome precum nas înfundat, tuse si durere în gât, însotite de febra sau frisoane, este un semn ca probabil ai racit. Cauzele infectiile acute de la nivelul tractului respirator sunt virusurile. Exista peste 200 de virusuri care pot provoca aceste infectii. Se iau foarte repede – prin aer, prin contact direct, sarut si strângeri de mâna. Este usor sa ne infectam, mai ales daca intram în contact cu foarte multi oameni pe zi. De exemplu, copiii care merg la gradinita se îmbolnavesc repede pentru ca sunt expusi unui contact mai mate cu virusurile. Lupta si eliminarea acestora din organism poate dura pâna la doua saptamâni.

Racelile bacteriene si virale

Desi de cele mai multe ori racelile sunt provocate de virusuri, uneori acestea au si cauze bacteriene. În ambele cazuri simptomele sunt similare, iar criteriul pentru recunoasterea tipului de infectie este persistenta în timp. Daca dureaza mai mult de zece zile, atunci va confruntati cu o raceala bacteriana.

Raceala: cum o vindeci?

Cum tratezi o raceala la tine acasa? Exista o multime de metode care presupun utilizarea unor ingrediente usor de procurat sau care sunt la îndemâna oricui. Pregatirea unui leac eficient este simpla si mult mai ieftina decât produsele farmaceutice. Încearca aceste 5 metode verificate!

1. Hidratarea corpului – mucoasa iritata a gâtului necesita hidratare constanta. Evita bauturile carbogazoase. Opteaza pentru cele care te scapa de durerea în gât si te încalzesc. Ceaiurile de plante, cum ar fi coniferele si cele îndulcite cu miere sau cu sirop de zmeura cu flori de tei vor functiona perfect. Sucul de zmeura contine acid salicilic natural, substanta activa din aspirina obisnuita.

2. Manânca usturoi substantele pe care le contine sunt adevarati ucigasi ai infectiei. Cel mai bine este sa îl consumi crud, de exemplu adaugat într-un sandvis cu unt sau cu brânza de vaci. Efectele sale benefice se datoreaza continutului de uleiuri esentiale si de compusi volatili de sulf, care ajuta la combaterea infectiilor virale si bacteriene de la nivelul sistemului respirator.

3. Mierea de tei – va functiona perfect daca te-ai saturat de tuse. Aceasta provine din polenul florilor de tei. Este sursa de vitamina C si de enzime (glucozoxidaza) cu efect antibacterian.

4. Gargara – hidrateaza mucoasa si ajuta la combaterea raguselii si a durerii. Gâtul poate fi clatit cu ceaiuri din amestecuri de plante, de exemplu din musetel, salvie sau cimbru. De asemenea, se recomanda gargara cu bicarbonat de sodiu sau cu sare. Aceste preparate ar trebui sa aiba temperatura corpului, astfel încât sa nu provoace iritatii.

5. Extracte de plante – alege-le pe cele cu efect dovedit. Comprimatele sau siropurile pentru gât sunt bazate adesea pe ingrediente naturale din plante. Va fi util teiul, muscata, socul si macesul.

Medicamentele pentru raceala – când sa mergem la doctor?

Multe preparate pe baza de paracetamol sau ibuprofen, care au efect antipiretic, se pot cumpara de la farmacie fara prescriptie medicala. Acestea vor aduce alinare atunci când nu scapam de raceala cu metodele traditionale. Fii precaut – daca vezi ca organismul tau nu reuseste sa lupte împotriva bolii, mergi la doctor! O raceala este o infectie care îti poate transforma viata într-un cosmar timp de câteva saptamâni. Daca vrei sa scapi de simptomele neplacute, utilizeaza preparate naturale. Retine totusi ca în anumite cazuri trebuie sa consulti un medic.