Curry de cocos cu unt de migdale, cartofi dulci si mar
Curry de cocos cu unt de migdale, cartofi dulci si mar
Vrei sa încerci ceva diferit în bucatarie? Noi îti propunem o reteta inedita de curry cu unt de migdale si lapte de cocos cu care îi vei surprinde pe cei dragi!
Ingrediente:
Pentru 2 portii
1 lingurita ulei de cocos
250 g cartof dulce, decojit
200 g dovlecel decojit
1 lingurita de ghimbir, tocat sau ras
1 1/2 lingura de pudra de curry
400 ml lapte de nuca de cocos
2 linguri unt de migdale alb
2 linguri de migdale decojite
2 linguri seminte de dovleac
2 linguri stafide sultan
1 lingura sare de mare
1 mar marunt, decojit si taiat în spirale
2 linguri de chipsuri de nuca de cocos
Coriandru pentru servire
Mod de preparare:
Încalziti uleiul de nuca de cocos într-o tigaie mare la foc mediu. taiati cartofii dulci în spirale si amestecati cu ghimbirul proaspat, prajiti aproximativ 2 minute pâna când cartofii dulci se înmoaie. Adaugati acum dovlecelul, taiat de asemenea în spirale si gatiti înca 2 minute.
Se adauga pudra de curry si se caleste aproximativ 1 minut. Adaugati în tigaie lapte de cocos, untul de migdale, sare si piper si amestecati bine pâna când totul este bine omogenizat. Aduceti curry la fierbere, amestecând constant, lasati la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, amestecând ocazional, pâna se îngroasa. Presarati pe deasupra migdalele, semintele de dovleac si stafidele sultan si împartiti curry-ul în boluri. Ornati cu spiralele de mere, chipsurile de nuca de cocos, semintele de dovleac ramase si si serviti cu coriandru.
Pofta buna!
Sursa: rapunzel.de