De ce ar trebui sa manânci migdale?
Migdalele sunt incluse în asa-numita categorie a superalimentelor. Sunt calorice, dar în cantitati mici nu provoaca crestere în greutate si ofera organismului multi nutrienti importanti. Merita sa manânci câteva migdale în fiecare zi pentru a-ti mentine sanatatea si starea de bine.
Migdale – valori nutritive
Migdalele contin cantitati mari de acizi grasi nesaturati, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care se solicita mult intelectual, precum si elevilor si studentilor. Acizii grasi sustin functia creierului, îmbunatatesc concentrarea si protejeaza împotriva efectelor stresului. În plus, migdalele contin o cantitate mare de magneziu, ceea ce îmbunatateste starea de spirit si reduce nervozitatea. Pe de alta parte, fenilalanina din migdale este responsabila pentru buna functionare a sistemului nervos. Nucile contin, de asemenea, calciu, potasiu, fosfor, zinc, acid folic si vitamine B2, B3, B6 si E.
Oamenii care urmeaza o dieta de slabire trebuie sa fie atenti la migdale – caloriile si continutul ridicat de grasimi reduc efectele dietei. totusi, aceste nuci nu provoaca crestere în greutate daca sunt consumate câteva bucati în fiecare zi. În 100 g produs exista 590 kcal, însa consumul de migdale în cantitati moderate în perioada curelor de slabire va poate îmbunatati starea de bine si va poate ajuta sa eliminati grasimea din coapse si stomac.
Proprietatile nutritive ale migdalelor – de ce ar trebui sa manânci migdale?
Migdalele sunt incluse în asa-numitele superalimente, fiind bogate în nutrienti. Au o multime de vitamine, minerale si acizi mono-nesaturati. În compozitia lor regasim complexul de vitamine B, vitamina E, precum si acid folic, magneziu si potasiu.
Ce trateaza migdalele sau cum ajuta migdalele la mentinerea sanatatii
În ceea ce priveste migdalele, proprietatile pentru sanatate ale acestor nuci sunt ample. Se recomanda consumarea lor pentru prevenirea aterosclerozei. Mai mult, consumul zilnic de migdale scade tensiunea arteriala si îmbunatateste circulatia. Coagularea sângelui scade, iar riscul de ateroscleroza si alte boli de inima scade.
Migdalele sunt recomandate iarna deoarece, multumita lor, imunitatea organismului creste. Nucile consumate în fiecare zi protejeaza împotriva gripei si racelilor, precum si împotriva formarii acneei cauzate de infectiile bacteriene. Ba mai mult, datorita migdalelor, ranile se vindeca mai repede si ochiul functioneaza mai bine – vitamina B2 la migdale este importanta în prevenirea cataractei, adica întunecarea progresiva a cristalinului.
Migdale pentru probleme stomacale
Datorita migdalelor puteti combate eficient problemele stomacului. Nucile sunt deosebit de eficiente în caz de greata si varsaturi. Consumul acestora ajuta la neutralizare acizilor stomacali, astfel încât arsurile la stomac, greata si varsaturile dispar sau devin mai putin suparatoare. Migdalele pentru greata în timpul sarcinii sunt extrem de eficiente.
Daca migdalele sunt date copiilor, bebelusii sunt mai putin susceptibili sa sufere de dureri de stomac si intoleranta alimentara. Copiii pot mânca faina de migdale adaugata la prajiturile sanatoase, în loc de faina simpla. Copiii mici nu ar trebui sa manânce migdale întregi din cauza riscului ridicat de a se sufoca cu o nuca.
Cum sa manânci migdale?
Migdalele ca gustare sunt cea mai frecventa forma de consum a acestor nuci. Se recomanda sa cosumul migdalelor albe, întrucât în ??coaja de nuci exista acid fitic. Acidul reduce absorbtia de magneziu, calciu si fier, ceea ce face ca proprietatile de sanatate ale migdalelor sa fie mai putin vizibile.
Migdalele sub forma de fulgi sau sub forma de pulbere pot fi utilizate în mai multe forme. Migdale în supa, sub forma de garnituri pentru fructe coapte sau în loc de faina pentru aluat – acestea sunt doar câteva moduri în care le puteti folosi în bucatarie. Înainte de a se adauga la o masa, migdalele trebuie prajite într-o tigaie uscata pentru a adauga crocante si pentru a le spori gustul.
Ce migdale sa cumperi?
Migdalele ambalate sunt o alegere mai buna decât migdalele vrac. Cele vrac oxideaza rapid acizii grasi nesaturati îsi pierd unele dintre proprietatile lor nutritive. În plus, migdalele despachetate, expuse la umiditate, formeaza rapid bacterii si pot cauza probleme digestive. Pe site-ul nostru gasesti Migdale Întregi la gramaje diferite, de la pungi de 200g la 1 kg.