Stil de viata sanatos

De ce consumul de cafea pe stomacul gol este nesanatos?

     Multi dintre noi îsi beau întâi cafeaua si dupa aceea iau micul dejun. Este sanatos? Nu. Cafeaua consumata pe stomacul gol provoaca arsuri, indigestie si irita tractul digestiv.

     Bauta în exces, cafeaua este daunatoare pentru organism. În special daca este bauta pe stomacul gol. O multime de oameni au acest obicei nesanatos. De multe ori nici nu îsi dau seama ca arsurile la stomac sunt provocate de acest lucru. Iar în cele mai rele cazuri, se poate ajunge chiar si la ulcer gastric.

     Desi nu ne putem imagina o zi fara cafea, atunci cand acesta iti face rau, evit-o! Cafeaua stimuleaza organismul si creste puterea de concentrare, însa dupa un timp aceste efecte se diminueaza si ne simtim fara energie. De aceea cafeaua produce dependenta. Pentru ca trimite corpului un semnal fals, prin care îi spune ca oboseala a trecut.

     si atunci cum sa bem cafeaua ca sa fie eficienta? Daca nu dimineata, atunci când?

     Se pare ca cel mai indicat este sa bem cafeaua dupa masa de prânz. Cel mai indicat este un espresso cu lapte degresat.

     Cafeaua are o multime de proprietati benefice: stimuleaza, elimina semnele de oboseala, contribuie la arderea grasimilor din organism si ofera energie. Medicina chineazeasca recomanda cafeaua pentru consolidarea rinichilor si a intestinelor si pentru a îmbunatati starea de spirit si puterea de concentrare. Conditia? Sa fie preparata dupa o reteta sanatoasa si sa fie consumata la momentul potrivit, nu pe stomacul gol.

     Desi gustoasa, cafeaua nu ar trebui sa înlocuiasca un mic dejun sanatos si nutritiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *