Stil de viata sanatos, Noutati, Suplimente alimentare

Diferenta dintre formele de magneziu

Ai descoperit ca ai deficit de magneziu, dar nu stii care varianta este cea mai potrivita pentru tine? impreuna cu prietenii de la Zenyth, ti-am pregatit 3 variante de Magneziu si diferentele dintre acestea ca sa poti alege ce-i mai bun pentru tine.

  1. Marine Magnesium – Magneziu Marin

Ce este Magneziu Marin:

  • Un produs natural obtinut prin calcinarea apei de mare din zona de coasta a Irlandei. Calcinarea consta in transformarea unei substante prin incalzirea ei la temperaturi inalte in scopul de a elimina apa sau alti compusi volatili, astfel fiind obtinut un complex de magneziu (33%) si peste 70 microelemente care sustin actiunea magneziului.

La ce este bun:

  • Aceasta varianta de magneziu este potrivita pentru a sustine metabolismul energetic, dar si sistemul osos si muscular.
  • Este de asemenea un element important pentru imbunatatirea tranzitului intestinal. Amelioreaza simptomele in cazul constipatiei, aciditatii gastrice sau indigestiei.

Cum se administreaza:

  • Se administreaza intre 1 si 3 capsule (330mg/cps) in timpul meselor. Absorbtia sa in organism este ajutata de alimente si PH-ul acid din stomac.
  1. Magnesium Citrate – Magneziu Citrat

Ce este Magneziu Citrat

  • Amestec intre magneziu si acid citric pentru efect laxativ. Are un nivel de solubilitate mare si actioneaza rapid. Aceasta formula este mai eficienta daca este administrata pe stomacul gol urmata de un pahar cu apa pentru a ajuta la absobtie.

La ce este bun:

  • Benefica pentru relaxarea nervoasa si musculara, pentru constipatie ocazionala, depuneri de nisip pe canalele urinare sau hipoaciditate gastrica.
  • Este cea mai buna optiune in cazul Migrenelor, fiind recomandat si pentru stari de depresie sau anxietate.

Cum se administreaza:

  • Pentru efect laxativ se administreaza intre 2 si 3 capsule (110 mg/cps) in doza unica, seara, iar pentru relaxare mentala si nervoasa se recomanda 1-3 capsule pe zi.
  1. Magnesium bsiglycinate – Magneziu Bisgliginat

 

Ce este Magneziu Bisgliginat

  • Amestec intre magneziu si aminoacidul glicina, potrivit pentru persoanele cu sensibilitate la oxidul sau citratul de magneziu. Glicina are efect de calmare, dar nu si efect laxativ. Amestecul are o biodisponibilitate optima, adica se dizolva rapid si actioneza in scurt timp.

La ce este bun:

  • in general, magneziul bisgliginat este benefic pentru reducerea oboselii si extenuarii, avand efect calmant. Amelioreaza simptomele in cazul insomniei, a anxietatii, stresului sau a spasmelor musculare. De asemenea mai poate fi administrat si in cazul sindromului premenstrual sau pentru a mentine tensiunea arteriala normala.

Cum se administreaza:

  • Se poate administra in orice moment al zilei, doza zilnica fiind de 1 si 3 capsule (110 mg/cps).

Rolul magneziului in organism:

Magneziul este un mineral fara de care corpul uman nu poate functiona corespunzator, acesta fiind clasat pe locul 4 in topul celor mai importante minerale din corp, dupa Fier, Calciu si Carbon.

Cea mai mare cantitate de magneziu este in oase, in masa musculara, ficat si inima. Magneziul este un element foarte important pentru sanatatea cardiovasculara, astfel ca in cantitate insuficienta poate produce probleme precum hipertensiune arteriala sau insuficienta cardiaca congestiva.

Doza optima de magneziu:

Doza de magneziu optima ar fi de cam 400 de mg pe zi, iar de obicei obtinem acest necesar din alimente precum salatele, mazarea, brocoli, avocado sau sparanghelul care sunt foarte bogate in magneziu. Consumul de apa minerala naturala este de asemenea o sursa buna de magneziu.

Alimente bogate in magneziu:

Daca vrei sa-ti iei doza de magneziu fara sa ai prea multe batai de cap, asigura-te ca strecori printre mese gustari precum banane sau ciocolata neagra cu peste 70% cacao. Nucile braziliene, migdalele, smochinele, semintele de susan, semintele de dovleac sunt si ele surse de magneziu importante.

Lipsa de magneziu – simptome:

Ai deficit de magneziu daca prezinti senzatie de greata insotita de varsaturi, te simti slabit, obosit si fara pofta de mancare. in cazurile mai avansate poti intampina prebleme precum schimbarile de personalitate, ritm cardiac anormal, amorteala si furnicaturi la nivelul mainilor si picioarelor, precum si crampe sau contractii musculare.

La oricare dintre aceste simptome, cel mai bine consultati medicul si faceti un set de analize, altfel pot aparea boli de inima, tensiune arteriala crescuta sau chiar diabet de tip 2.

Contraindicatii:

Orice produs consumat in cantitate prea mare poate avea efecte adverse asupra corpului nostru, iar magneziul nu este o exceptie. Administrat intr-o doza prea mare, poate provoca diaree, crampe si greata.

De asemenea, sugarii, persoanele in varsta sau persoanele care prezinta probleme renale pot dezvolta toxicitate la magneziu, ceea ce face ca in aceste cazuri, doza de magneziu sa fie stabilita de un medic in urma unor analize specifice.