Stil de viata sanatos

Dudele albe scad zaharul din sange

     Dudul alb este un arbore care poate ajunge pâna la 15 m în înaltime. Fructele dudului alb sunt folosite în medicina populara pentru a stimula lactatia, ca diuretic si antipiretic. Fructele de dud alb sunt recomandate în special persoanelor care sufera de diabet, deoarece acestea limiteaza absorbtia zaharului în sânge si regleaza nivelul glicemiei. Pot fi folosite ca suport în tratamentul diabetului de tip 2.

     Dudul albe ste un arbore foios, iar fructele sunt asemanatoare cu murele. În functie de soi, acestea pot fi albe, roz, rosii sau negre. tata de origine a dudului este china, însa atunci când s-au descoperit proprietatile lui, a început sa fie cultivat în întrega lume. În Europa a început sa fie cultivat în secolul al XI-lea.

     Fructele de dud sunt adorate de copii datorita gustului lor dulce. Fructele uscate au proprietati de regenerare si fortifiere. Contin carbohidrati usor digerabili si zaharuri naturale.

     Dudele albe au un continut ridicat de flavonoide cu rol antioxidant care elimina radicalii liberi din organism si previn complicatiile diabetului. Se recomanda si persoanelor care tin o dieta slaba în calorii, deoarece limiteaza absorbtia zaharului în sânge. În plus, dudele albe reduc pofta de dulce si au foarte putine calorii.

     Sunt bogate în pectina, care contribuie la buna functionare a intestinelor, stimulând peristaltismul. Au un continut ridicat de vitaminele A, B1, B2 si C.

 

     Cum se consuma?

     Dudele albe sunt gustoase si pot fi consumate ca atare. Se recomanda înlocuirea dulciurilor cu dude albe. De asemenea, se pot adauga în salate, gemuri, marmelade, compoturi, deserturi, vinuri si lichioruri.

 

dude albe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *