Faina de Cocos – Mere crocante cu Cocos
Cei care sunt alergici la gluten, nuci sau pur si simplu cauta o alternativa nutritioasa la faina traditionala, faina de cocos poate fi solutia cautata. Este facuta în întregime din nuca de cocos uscata sau macinata, ceea ce o face o alegere sanatoasa în orice alimentatie. Faina de cocos este bogata în fibre, reprezentând aproape 61% din VNR, ajuta la mentinerea nivelurilor de zahar din sânge sub control, contribuie la digestia si sustine functionarea normala a metabolismului.
Reteta zilei: Mere crocante cu cocos
- 1 kg mere
- 1/2 cana (56 grame) de faina de cocos
- 1/2 cana (50 grame) faina de migdale
- 1/2 cana de ovaz fara gluten
- 2/3 ceasca de zahar de cocos
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita de nucsoara
- 1/2 lingurita de mirodenii
- 1/4 lingurita de sare de mare
- 85 ml de ulei de cocos organic
- 2 linguri cu seminte organice de in
- 2 albusuri
- 1 lingura de vanilie
- 1 lingura agave (optional)
Preîncalziti cuptorul. Curatati miezul merelor si taiati-le în felii. Amestecati feliile cu scortisoara apoi asezati-le într-un vas de aproximatic 8×11 cm. Optional, presarati merele si cu 1 lingurita de agave (are un efect caramelizant). Separat, amesteati albusurile cu semintele de in si lasati compozitia sa se odihneasca. Adaugati apoi toate ingredientele uscate într-un castron si amestecati-le cu o furculita. Amestecati uleiul de cocos topit si vanilia cu amestecul de oua si in, apoi cu ingredientele uscate. Se amesteca totul cu furculita pâna se omogenizeaza si se raspândeste uniform peste mere pâna este complet acoperit.
Se lasa la cuptor 30 de minute. La final, se lasa sa se raceasca înca 30 de minute.