Retete

Fasolea Mung – unul dintre cele mai sanatoase tipuri de fasole

Fasolea Mung provine din China. Germenii acesteia contin enzime care îmbunatatesc digestia. Fasolea Mung este o planta anuala care ajunge la o înaltime de 120 cm. De ce este sanatoasa? Pentru ca are capacitatea de a elimina toxinele din organism si îmbunatateste functionarea ficatului.

     Beneficii aduse sanatatii

Fasolea Mung contine proteine usor de digerat. Are un continut ridicat de minerale si este bogata în vitaminele A, C, E si din complexul B.

În plus, fasolea Mung are capacitatea de a scadea nivelul de colesterol rau din sânge. De asemenea, cantitatea mare de antioxidanti pe care acest de fasole o contine previne aparitia bolilor de inima.

     Cum se utilizeaza fasolea Mung?

Mugurii de fasole Mung sunt utilizati în special în China si Vietnam. Se potrivesc si în preparatele calde si în cele reci.

Fasolea Mung este folosita în dietele vegetariene deoarece are un continut bogat în proteine. În Orientul Extrem, aceasta este transformata în taitei, care dupa fierbere devin transparenti.

Nu stii cum sa gatesti fasolea Mung?

Iata reteta de fasole Mung cu legume:

     Ingrediente:

  • 1.5 cani fasole Mung
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel mediu
  • 1 praz
  • ¼ telina medie
  • ½ brocoli fiert
  • Sare, piper (dupa gust)

     Preparare:

Se lasa fasolea la umflat peste noapte.

A doua zi se pune fasolea într-un vas si se acopera cu apa. Se fierbe timp de 15 minute. Se adauga sare la sfartit, pentru a nu se întari fasolea.

Legumele se taie cubulete si se calesc timp de 5 minute. Se adauga prazul taiat. Se adauga putina apa peste legume si se gatesc în continuare, pâna când acestea se înmoaie. Se condimenteaza dupa gust.

Se adauga fasolea scursa de apa si brocoliul fier separat.