Concursuri

Friptura de pui si piftele Vegane –

FRIPTURI DE PUI SI  PIFTELE VEGANE – CUM SA PREPARATI O CINA GUSTOASA  PENTRU ÎNTREGA FAMILIE

Va întrebati cum sa pregatiti o cina gustoasa pentru dvs. si pentru cei dragi? În ghidul nostru, veti gasi câteva retete simple pentru preparate aromate si sanatoase. Cum se face o friptura de pui suculenta? Chiftelele de naut pot fi gustoase? Gasiti raspunsuri la aceste întrebari si inspiratie culinara sanatoasa în partea urmatoare a textului!

În acest articol veti afla:

  • Cum se face o friptura de pui gustoasa;
  • Mod de preparare pentru piftele aromate de fasole;
  • Cum se fac chiftelute de linte în sos de rosii.

Cum sa faci o friptura de pui gustoasa?

Carnea de pui este o idee minunata pentru cina. Nu se caracterizeaza numai printr-un continut scazut de grasimi, ci, mai presus de toate, printr-o valoare proteica ridicata. Mai mult, este usor si rapid de pregatit.

Ingrediente (2 portii):

  • 2 buc. de piept de pui file
  • 1 lingura de amestec de plante provensale
  • un vârf de cutit de sare
  • 1,5 linguri de unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de patrunjel proaspat
  • 4 cartofi întregi, curatati
  • 2 mâini de rucola
  • 1 lingurita de ulei de masline

Mod de preparare:

Pasul I: Spalati fileurile de pui si condimentati-le cu ierburi provensale si putina sare. Lasati-le apoi la frigider pentru aproximativ 60 de minute;

Pasul II: Dati usturoiul prin presa, apoi amestecati-l împreuna cu untul si patrunjelul tocat. aca nu aveti presa de usturoi, puteti sa îl tocati marunt. Puneti apoi mixul la frigider;

Pasul III: Spalati bine cartofii, apoi taiati-i în patru parti si fierbeti-le în apa timp de aproximativ 5-7 minute;

Pasul IV: tapeteaza tava de copt cu hârtie de copt si întindeti pe ea cartofii. Preîncalziti cuptorul la 220 grade C si coaceti cartofii pentru proximativ 15-20 de minute;

Pasul V: Gatiti fripturile de pui într-o tigaie (de referinta fara a adauga grasime) pâna se rumenesc un pic;

Pasul VI: Amestecati salata de rucola cu putin ulei de masline;

Pasul VII: Când friptura este gata (atentie sa nu o uscati), asezati-o pe o farfurie si puneti niste unt cu usturoi pe friptura calda. Asezati cartofi copti si salata de rucola lânga friptura.

Pofta buna!

Cum se prepara piftele aromate de fasole?

Fasolea rosie este un produs caracteristic bucatariei sud-americane. De la an la an, devine tot mai populara printre persoanele vegane . Nu este de mirare deoarece fasolea rosie nu este doar gustoasa, ci mai ales bogata în proteine ??si vitamine B valoroase (inclusiv acid folic). Un lucru mai putin stiut este ca puteti pregati piftele gustoase din ele.

Ingrediente (4 portii):

Mod de preparare:

 Pasul I: Fasolea rosie se piseaza la blende, apoi se amesteca cu pasta de rosii si usturoiul maruntit;

Pasul II:  Ceapa se toaca marunt si se adauga peste fasole;

Pasul III:  Mixati fulgii de ovaz, fulgii de drojdie inactivi si patrunjelul la blender, cu un vârf de sare;

Pasul IV: Se amesteca bine pasta de fasole cu mixul de fulgi cu o lingura mare;

Pasul V: Formati aproximativ 8 piftele din masa rezultata;

Pasul VI: tavaliti piftelele obtinute în seminte de susan;

Pasul VII: tapetati o tava cu hârtie de copt si preîncalziti cuptorul la 180 grade C;

Pasul VIII: Coaceti piftelele timp de aproximativ 20-30 de minute.

Le puteti savura alaturi de hrisca, salata de rosii cherry si un iaurt ori cu sos de rosii.

Cum se fac chiftelute de linte în sos de rosii?

Lintea este o alternativa excelenta la carnea traditionala. Contine o multime de nutrienti valorosi pentru sanatate, inclusiv vitamine si minerale. Mai mult, lintea are un gust si o aroma placuta. Putem prepara cu usurinta numeroase feluri de mâncare care vor atrage nu numai iubitorii de bucatarie vegana.

Ingrediente pentru chiftele (2 portii):

Ingrediente pentru sos:

  • ½ ceapa rosie;
  • 1 catel de usturoi;
  • un praf de piper rosu;
  • 100g dovlecei;
  • 2 cutii de rosii feliate;
  • Un praf de ardei iute;
  • 1 lingurita de ardei dulce;
  • 2 linguri de patrunjel proaspat tocat.

Mod de preparare:

Pasul I: Ceapa se toaca marunt si usturoiul se marunteste la presa (ori cu un cutit, în caz ca nu aveti presa);

Pasul II: Prajiti ceapa într-o tigaie;

Pasul III: Combinati linte fiarta, mei, piper, patrunjel uscat, ceapa prajita si ulei de masline;

Pasul IV: Formati chiftele din masa rezultata;

Pasul V: tocati marunt ardeii si dovleceii;

Pasul VI: Încalziti uleiul de masline într-o tigaie, apoi adaugati boia, ceapa ramasa, usturoiul si chiftele de naut;

Pasul VII: Prajiti chiftelele pentru o scurta perioada de timp, miscând usor tigaia;

Pasul VIII: Adaugati dovleceii si rosiile în tigaie;

Pasul IX: Condimentati sosul cu ardei iute si dulce.

Pasul X: Gatiti totul timp de 5-7 minute;

Pasul XI: La final, opriti focul si adaugati patrunjel proaspat tocat.

Se poate consuma cu orez brun sau rucola.

O bucatarie sanatoasa nu este doar plina de vitamine si minerale, ci si de aroma. tot ce trebuie sa faceti este sa selectati ingredientele potrivite pentru a pregati un fel de mâncare gustos pentru întreaga familie în câteva momente.

Pofta buna!

Sursa: cosdlazdrowia.pl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *